TEK AMBULANS YETİŞEMİYOR

Domaniç ilçesinde, nüfus durumuna göre belirlenen ambulans sayısı nedeniyle sadece tek bir ambulansın hizmet veriyor olması, özellikle trafik kazaları gibi acil durumlarda ciddi sorunlara yol açıyor. Bu durum, pek çok trafik kazasında gecikmelere ve ağır sonuçlara neden oluyor.

TEK AMBULANS DUR DURAK BİLMEDEN GÖREVDE

Mevcut tek ambulans, olağanüstü çaba sarf ederek dur durak bilmeden görev yapmaya çalışsa da, ilçe genelindeki uzak ve dağlık bölgelerdeki mesafeler nedeniyle de süreç uzuyor. Ayrıca, ambulansın başka bir bölgeye sevki durumunda ilçede hiçbir ambulansın bulunmaması da endişe yaratıyor. Edinilen bilgiye göre, ilçemize her ay ortalama 30 defa dışarıdan ambulans sevk ediliyor.

Domaniç’in sevilen iş insanı uzun süren tedavinin ardından sağlığına kavuştu Domaniç’in sevilen iş insanı uzun süren tedavinin ardından sağlığına kavuştu

YENİ BİR İSTASYON İLE ÇÖZÜM BULUNABİLİR

Bir dönem gündeme gelen çözüm önerilerinden biri, Karaköy yakınlarında yeni bir ambulans istasyonu kurulmasıydı. İstasyonun faaliyete geçmesiyle birlikte, ilçedeki ambulans sayısının ikiye çıkması ve halkın güvenliği ile sağlık hizmetlerine ulaşım sürelerinin önemli ölçüde iyileştirilmesi beklentiler arasında.

ÇÖZÜM ODAKLI ADIM BEKLENİYOR

Domaniç halkı, ilçedeki acil durumların daha etkili ve hızlı bir şekilde müdahale edilmesini talep ederken, yetkililerden çözüm odaklı adımlar atılmasını bekliyor.

Editör: Serdar Yiğit