OPUK YAYLA TABİAT PARKIEN POPÜLER TERCİHLERDEN BİRİ

Domaniç’in Topuk Yayla Tabiat Parkı, her geçen yıl artan ziyaretçi sayısı ile bölgenin en popüler alanlarından biri haline gelmeye devam ediyor. Bu yıl elde edilen verilere göre, Tabiat Parkı'nın ziyaretçi sayısı neredeyse iki katına çıktı. Ziyaretçi akınına karşı park yönetimi, artan talebi karşılamak için gerekli önlemleri de alıyor. Bu bağlamda, tabiat parkındaki araç parkı genişletildi. Özellikle yoğun yaz sıcaklarının etkisiyle, serin havası ve doğal güzellikleri ile Topuk Yayla, bu yılın en gözde bölgesi olarak öne çıktı.

BİRÇOK FAALİYETE OLANAK TANINIYOR

Tek bir amaca yönelik olmayan parka her kategori ve yaş grubundan insanlar gelebiliyor. Topuk Yayla Tabiat Parkı, doğaseverlerin yanı sıra ailelerin ve arkadaş gruplarının da tercih ettiği bir nokta haline geldi. Temiz havası ve doğal güzelliği ile her yaştan ziyaretçiye hitap eden bu park, piknik yapmak isteyenlerden doğa yürüyüşü ve doğa tutkunlarına kadar geniş bir yelpazede ilgi görüyor. Vatandaşların talepleri doğrultusunda mümkün olan yeni alanlar da parka eklenebiliyor.

İLÇE MERKEZİYLE İÇ İÇE BİR KONUMDA

Konum olarak Domaniç - İnegöl karayolu üzerinde bulunan Tabiat Parkı, Kütahya il merkezine 101 km, Domaniç ilçe merkezine ise yaklaşık 10 km mesafede. Tabiat parkının geniş arazisi, 780 dekarlık orman alanı ve göl alanını içerisinde barındırıyor. 2017 yılında yürürlüğe giren 2873 Sayılı Milli Parklar Kanunu'na göre Topuk Yaylası Tabiat Parkı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından ülkemizin 210. tabiat parkı olarak ilan edildi. Tabiat parkı kategorisine alınması ise yine ziyaretçiler için önemli bir önbilgi niteliği taşıyor.

FOTOĞRAFÇILARIN EN UĞRAK NOKTALARINDAN BİRİ HALİNE GELDİ

 Tabiat parkına bahsedildiği gibi birçok amaç için gelen vatandaşlar mevcut. Bunlardan bir grup ise fotoğrafçılar oldu. Park sahasında bulunan Palazoğlu Göleti ilk tercih olmakla birlikte parkın birçok alanında fotoğrafçılar için adeta görsel şölen niteliğinde doğal güzellikler mevcut. Hem hobilerini yerine getiren vatandaşlar aynı zamanda piknik yapıp, doğa yürüyüşleri de gerçekleştirebiliyorlar, Alışılmış park hizmetlerinin dışında burada yabani canlılar gözlemlenebiliyor ve bisiklet turları da atılabiliyor.

Editör: Serdar Yiğit