Domaniç ilçesinde tarımla uğraşan emekli çiftçi Yaşar Çağlar, geçtiğimiz yıl Domaniç'in kalın harman mevkiindeki 2 tarlasında 150 kilo aronya meyvesi üreterek dikkat çekmişti. 1 hafta içinde tüm ürünlerini pazarlayarak büyük bir başarı elde etti. Bu yıl ise hedefini büyüten Çağlar, gelecek sezon için ise 1500 tonluk üretim öngörüyor. Çağlar, genellikle şeker ve kanser hastalarının taleplerini karşılıyor.

Domaniç Dağı Çöplerden Arındırıldı Domaniç Dağı Çöplerden Arındırıldı

PAZAR SORUNU KESİNLİKLE YOK

Gelecek sezon için hazırlıkları sürdüren ve gübreleme işlemini tamamladığını ifade eden Çağlar, İlgililerin artmasıyla birlikte aronya meyvesi yetiştirmeyi planlayanların de bilgi aldığını söyledi. Çağlar

"Hala satın almak isteyenler var. Yani Pazar sorunu kesinlikle yok” dedi.

Aronya meyvesinin sağlık faydalarından bahseden Çağlar,

"İçimi ve aroması son derece tatmin edici. Kanser, Alzheimer gibi hastalıklarda kullanılabildiği gibi hücre yenilenmesine de yardımcı oluyor" ifadelerini kullandı.

ÇAYI DA OLDUKÇA POPÜLER

Çağlar, ayrıca Devlet'in desteklediği bir hibe programından da bahsederek,

"Şu anda Domaniç'te 3000 bini aşkın aronya fidanımız bulunuyor. Kuzenim Selman Yüzügüldü ile birlikte toplamda 10 dönümlük bir alanı kullanıyoruz. Devlet, 80 dönüm aronya ekimi gerçekleştirilirse destek sağlıyor." dedi.

Çağlar’ın, 4.5 dönümlük organik tarlasında yetiştirdiği aronya meyvesi, kansızlıkla mücadele etmesi, antioksidan özellikleri ve kanser hücrelerini azaltıcı etkileriyle biliniyor. Bu özel meyve genellikle pasta malzemelerinde kullanılırken, çayı da oldukça popüler.

Editör: Serdar Yiğit