Kütahya Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, Domaniç’te kadın girişimcilerin kurduğu Domaniç Hanımeli Üretim ve İşletme Kadın Kooperatifini ziyaret etti. Ziyarette kooperatifin faaliyetleri hakkında bilgi alındı ve Başkan Nazife Uslu ile röportaj yapılarak kadın girişimcilerin hedefleri kamuoyuyla paylaşıldı.
RÖPORTAJDA ÖNE ÇIKANLAR
Kooperatif Başkanı Nazife Uslu, tüm kurumların desteğini yanlarında hissettiklerini söyledi.
Özellikle Tarım İl Müdürlüğü’nün sağladığı katkılar sayesinde eksiklerini tamamladıklarını belirten Uslu, “İlk etapta sarımsak üretimi üzerine yoğunlaştık. Ata tohumumuzu coğrafi işaretle tescilledik. Şimdi civar köylerde de çoğaltılması için çalışmalar sürüyor” dedi.
TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜNDEN DESTEK
Uslu, Tarım İl Müdürlüğü’nün kooperatife Kütahya’da ilk kez bir kadın kooperatifine verilen sarımsak dikme makinesini hibe ettiğini de aktardı. Ayrıca bu yıl kurum desteğiyle 500 kızılcık fidanının toprakla buluşturulduğunu, ardından kendi imkanlarıyla dikimlere devam ettiklerini söyledi.
Tarım İl Müdürlüğü ise sosyal medya paylaşımında, “Kadın emeğini, üretimi ve dayanışmayı desteklemeye devam ediyoruz” sözleriyle destek mesajı verdi.