Domaniç’e bağlı Durabey köyünden Erkan Şimşek, Karaköy’den Yakup Özdemir, Çokköy’den Mehmet Fatih Kurt, Çukurca Beldesinden Veli Demir, Cesur Turgan ile Ilıcaksu Mahallesinden Süleyman Karabulut Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen yemin törenine katıldı.

Duygusal anlara sahne olan törende engelli bireyler 'çakı gibi asker' oldu.

Hava Er Eğitim ve Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Necati Gündüz, yaptığı konuşma ile askerleri ve ailelerini tebrik etti. Törene, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral İsmail Güneykaya, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Murat Kırbaç ve asker aileleri katıldı.

DOMANİÇ’TE PROTOKOL TARAFINDAN KARŞILANDILAR

Törenin ardından Domaniç’e gelen engelli bireyler İlçe Jandarma önünde törenle kaşılandı. Karşılama törenine Kaymakam Muhammed Furkan Okumuş, Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Canberk Öztürk katıldı.

Burada yapılan törenin ardından aileler ile birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.

Çukurca Beldesinden Veli Demir’in dayısı Mustafa Kocabey, gazetemize yaptığı açıklamada, “ Önce güzel bir eğitim aldılar. Daha sonra teskerelerini aldılar. Uygulamadan son derece memnunuz. Allah razı olsun bizimle çok ilgilendiler” dedi.

Editör: Serdar Yiğit