Domaniç ilçesi Saruhanlar köyünde yaşayan Ahmet Kırbaş, Uzman Eller Projesi kapsamında 250 bin TL hibe desteği alarak 5 bin kök marul dikimi gerçekleştirdi. Projenin açılışı, ilçe protokolü ve vatandaşların katılımıyla yapıldı.

Ahmet Kırbaş, tarım meslek lisesi ve Adnan Menderes Üniversitesi önlisans mezunu bir genç girişimci. Devletin verdiği teşviklerden faydalanmak için bir proje hazırlayarak Uzman Eller Projesi'ne başvurdu. Başvurusu kabul edilen Kırbaş, 250 bin TL hibe desteği ile 700 metrekarelik bir alanda 5 bin kök marul dikti. Marulların dikiminden 20 gün sonra açılış töreni düzenlendi.

Törene, İlçe Kaymakamı Muhammed Furkan Okumuş, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Deniz Tuluk, İlçe Ziraat Odası Başkanı Ahmet Özoğul, Saruhanlar Köyü Muhtarı Mehmet Ayverdi, Saruhanlar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ellez Akgün ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törenin ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar seraları gezerek Kırbaş'a tebriklerini iletti.

Kırbaşlar Manavı'nda sahibi olan Ahmet Kırbaş, yaptığı konuşmada, projeyi okuduğu meslek yüksek okulunun öğretim görevlisi Serhan hocasıyla birlikte hazırladığını belirtti.

DAHA ÖNCEDE DESTEKLERDEN YARARLANDI

Devletin verdiği desteklerle çalışma alanını büyüttüğünü ve baba mesleği olan tarım işini sürdürdüğünü söyleyen Kırbaş,

“Çok şükür destekleme çıktı. Bu destekleme sayesinde şuan dikili olan 5 bin köklük bir marul dikimi yaptık. Geçtiğimiz senelerde desteklerden de faydalanmaya çalıştık. 2018 'de genç girişimcileri desteklemek için yapılan bir program vardı ondan da yararlandık” dedi.

ARACI OLMADAN PAZARA GİDİYOR

Toplamda 3 dönümü aşkın seralarının olduğundan söz eden Kırbaş,

“Küçük aile işletmemizde üretip ürünlerimizi manavımızda, pazarımızda satıyoruz. Amacımız Halka toptancı veya aracı olmadan daha çok kolaylık sağlamak ve hizmet etmek” diye konuştu.
Editör: Serdar Yiğit