Domaniç Belediyesi İlçedeki tarihi değerleri ve anıtları bir bir ortaya çıkartarak ilçenin farklı noktalarında halkın ziyaretine açıyor. Bunlardan biri de kahraman bir Cumhuriyet kadını olan Domaniçli Habibe'dir. Millî Mücadele yıllarında Yunan ordusuna karşı koymak için Domaniç dağlarından toplanan Türk birliğine biricik oğlunu teslim eden. Ancak oğlu bilmeyerek Yunan ordusuna yol gösterdiği için öz evladını tek kurşunla öldürmüş bir ana olan Domaniçli Habibe, bu cesur hareketiyle Yunan ordusuna bilgi taşıyan diğer hainleri de korkutmuş ve Yunan istihbaratını çökertmiştir. 

Domaniçli Habibe'nin sembol anıtı Domaniç Belediyesinin destekleri ile Domaniç Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Yiğit tarafından tasarlanıp yapılmıştır. Anıt, Kadir Yaşar Parkı (Emniyet Parkı) Hayme Ana heykelinin yanına yerleştirildi.

Anıt Domaniç Kaymakamı Muhammed Furkan Okumuş, Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, Başkan Yardımcısı Şuayip Çakır ve Mustafa Yiğit tarafında mütevazi bir törenle halkın ziyaretine açılmıştır. 

Konu ile açıklama yapan Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, “Domaniç denince akla ilk gelen dünyaya 600 yüz yıl hükmeden Osmanlı İmparatorluğunun kurulduğu topraklar gelir. Osmanlı ve Cumhuriyet döneminde kadının yeri çok önemlidir. Bu iki dönemde de önemli kadın şahsiyetler Domaniç'te yaşamıştır. Biri Hayme Anamız diğeri ise Milli Mücadelemizin kahramanı Domaniçli Habibe'dir. Domaniçli Habibe, kahraman bir Cumhuriyet kadınıdır.
Domaniçli Habibe anıtımız belediyemizin destekleri ile Domaniç Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Yiğit tarafından tasarlanıp yapılmıştır. Bu alan ayrıca, yeniden düzenlenmiş ve sosyal medyalarınıza Domaniç Hatırası olarak fotoğraf alanı da oluşturulmuştur. 

Simgeler ve semboller bir şehrin tanıtımı için çok önemlidir
 
Bizlerde Belediye olarak bu tür tanıtıcı yapımlarda her zaman destek olduk. Dönemimizde şehrimize her alanda iz bırakacak yeni eserler kazandırmaya, hizmetler üretmeye önem veriyoruz. Anıtımız farklı bir konseptle sunuldu, ahşap görünüme önem verildi. 'Doğuşun Toprakları' tabelası ile tek bir logoda Domaniç'in değerleri ön plana çıkarıldı. Hedefimiz, benzer anıtların sayısını zaman içerisinde daha da artırabilmektir. Bu vesile ile tüm vatandaşlarımızı bu alana davet ediyor, en güzel anlarını fotoğraflayıp ölümsüzleştirmelerini bekliyorum. Anıtımıza değer katan Domaniç Gazetesine de teşekkür ediyorum” dedi.

Mustafa Yiğit, “İlçemizde çok sayıda tarihi değer bulunmaktadır. Ancak bunlar tozlu raflarda veya köylerde köşesine çekilmiş atalarımızın hafızalarında unutulmaya yüz tutmuş gerçeklerimiz tarihsel değerlerimizdir. Bizler işte bu değerleri ilçemize kazandırmak için çalışıyoruz. Ertuğrul Gazi'nin yeni bir devlet kurmak için çıktığı tefekkür tepe, tarihte ilk defa Domaniç'te Ebe Ana Çamlığına kurulmuş Ebe Çadırı gibi onlarca tarihsel değerimizi gün yüzüne çıkartıp tarihi Domaniç'te yeniden yaşatmak, ilçemizi tarih doğa turizmine açmak hepimizin görevidir” dedi. 
NAZLICAN YİĞİT

Editör: Serdar Yiğit