GAZİLERE, MİNNET VE ŞÜKRAN HİSLERİ TAKDİM EDİLDİ

Atatürk anıtına Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı tarafından çelenk koyulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, vatanın kutsal değerlerini korumak uğrunda canlarını ortaya koyan gazilere duyulan saygı ve minnet ifadesi vurgulandı. Törene, İlçe Kaymakamı Muhammed Furkan Okumuş, Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, protokol üyeleri, gaziler ve vatandaşlar katılım gösterdi. Gazilere olan minnet ve şükran, böylelikle bir kez daha dile getirilmiş oldu.

“BU, GAZİLERİMİZE DEVLETİMİZİN VERDİĞİ ÖNEMİN İFADESİDİR”

Günün anlam ve önemine binaen Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Mehmet Yiğit Bilsen törende bir konuşma gerçekleştirdi. Birsel,

“Gazilerimize devletimizin verdiği önemin ifadesi olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Atatürk’e gazi ve mareşal unvanının verildiği yıldönümünün gaziler günü olarak kutlamaktayız.” dedi.

Bilsen, vatanın her köşesinde bayrağını ve kutsal değerlerini korumak için fedakârlıkla görev yapan gazilerin, milletin medarı iftiharı olduğunu vurgulayarak, onların kahramanlığı ve fedakârlıklarının millete güç ve ilham kaynağı olduğunu dile getirdi. Ayrıca konuşmada, aziz şehitlerin ve gazilerin ailelerine olan vefa ve saygının önemine de değinildi.

Editör: Serdar Yiğit