Hastaneye gelen kadınlar, önce 2. kattaki TSM (Toplum Sağlığı Merkezi) odasına uğrayacaklar. Bu önemli tarama sayesinde meme kanserinin erken teşhisi mümkün olacak ve tedavi şansı artacak.

Ayrıca, 30-65 yaş arası kadınlara 5 yılda bir rahim ağzı kanseri taraması da yapılmaktadır. Bu taramaların da düzenli olarak yapılması, sağlık açısından son derece önemlidir.

ÜCRETSİZ MEME VE RAHİM AĞZI KANSERİ TARAMALARI İÇİN BİR FIRSAT!

Domaniç İlçe Hastanesinde 50-70 yaş arası kadın ve erkeklere 2 yılda bir kalın bağırsak kanseri taramaları, ücretsiz olarak sunuluyor. İlçe Hastanesinden yapılan duyuruda, “50-70 yaş aralığında ve son 2 yıl içinde dışkıda gizli kan testi vermemiş olan tüm vatandaşların, aile hekimlerine başvurup 'Dışkıda Gizli Kan Testi (GGK)' yaptırmayı unutmamalıdır” denildi.

Domaniç’te bir ilk: Dâhiliye hekimi göreve başladı Domaniç’te bir ilk: Dâhiliye hekimi göreve başladı

Yine ilçe hastanesinden yapılan açıklamada, “Kolorektal kanser (kalın bağırsak kanseri), 40 yaşın altında nadir görülse de, 40-50 yaşından sonra görülme sıklığı artmaktadır. %85'i 50 yaş ve üzerinde görülen bu kanser türü, genellikle belirti vermeden ilerler. Bu nedenle, kanserin erken teşhisi için düzenli taramalar önemlidir. Erken teşhis, kolorektal kanserin tedavisini daha etkili hale getirir, yaşam süresini ve kalitesini artırır” diye ifade edildi. 

Domaniç İlçe Hastanesinin bu sağlık hizmetinden ve taramalardan yararlanmayı unutmayın. NAZLICAN YİĞİT

Editör: Serdar Yiğit