Domaniç ilçesi Çukurca Beldesi Ilıcaksu Mahallesi Atlar Çayırı mevkiinde görülen yaralı ayı, saatlerce kendisine müdahale edilmesini bekledi. 3 narkoz iğnesi ile bayılmayan ayı için yetkililer yeni narkoz iğnesi bulabilmek için seferber oldular.

Ilıcaksu Mahallesi atlar Çayırı mevkiinde yaralı bir ayı olduğu bilgisi üzerine bölgeye, Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı Doğa ve Hayvanları Koruma Timi ile Domaniç İlçe Jandarma ekipleri sevk edildi.

Olay yerine ulaşan ekipler, yaralı ayı yavrusunu vatandaşların da yardımıyla tedavi edilmek üzere götürdü.

Mevzuat gereği birkaç kurumun birlikte müdahalesi için gerekli işlemlerin yapılması ve Kütahya’dan Domaniç’e gelmesi birkaç saati bulan olayda, yararlı ayı saatlerce bağırarak tüm mahalleyi ayağa kaldırdı.

Ekipler ayının görüldüğü yere geldiğinde ise ellerindeki 3 narkoz iğnesi ile ayıyı bayıltamayınca yeni iğne arayışı başladı.

Yeterli narkoz iğnesinin tedarik edilmesinin ardından ayı pikap’a konularak Afyon Kocatepe Üniversitesi Yaban Hayatını Kurtarma Rehabilitasyon Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne götürüldü.

OLAY NASIL OLDU?

Sabahın erken saatlerinde köy girişinde yaralı ayıyı gören servis aracındaki işçiler, köy muhtarı Ercan Özhan’ı aradı.

Mahalle sakinlerinden de ihbar aldığını belirten Muhtar Ercan Özhan, olay yerine geldiklerinde 6-7 aylık bir yaralı ayı ile karşılaştıklarını söyledi.

Domaniç Dağı Çöplerden Arındırıldı Domaniç Dağı Çöplerden Arındırıldı

Durumu hemen yetkili mercilere bildirdiklerini söyleyen Özhan, bir uyarıda bulunarak, “Daha önce buradaki vatandaşlarımız Türkiye geneli olduğu gibi çok fazla ayı gördüklerini ihbar ediyorlar. Vatandaşlarımıza gittiğinde dağ bayır dikkatli olmaya davet ediyorum. Gerekli önlem alınacağına inanıyorum. İnşallah kazasız belasız atlatılır. Onlarda sonuçta yiyecek için geliyorlar ama yine de vatandaşlarımız dikkatli olmaları konusunda uyarıyorum" dedi.

Ayının, kara yolundan geçerken bir aracın çarpması sonucu yaralandığı ihtimali üzerinde duruluyor.

Editör: Serdar Yiğit