Ülkemizin coğrafi konumunun, güneş enerjisinden faydalanma potansiyeli açısından yüksek olduğu bilinmekte. Dünyada artan nüfus ile kalkınmada önemli bir yer tutan sanayi sektörünün enerji tüketimi de artmakta. Bu sebeple enerji ihtiyacının farklı enerji kaynakları ile elde edilmesi zorunlu hale gelmekte ve bu anlamda Domaniç Belediyesi de GES Projesini 2021 yılında tamamladı.

Güneş Enerji Santrali Projesi ile maddi gelirin yanı sıra doğayı koruma anlamında ciddi katkılarından bahseden Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

ÇEVRECİ VE YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARININ DEĞERİNİ ÇOK İYİ BİLİYORUZ

Başkan Ertürk, yaptığı açıklamasında, “Güneş enerjisi, sınırsız enerji kaynağı güneşten faydalanması sebebi ile tükenmeyen bir enerji türüdür. Yenilebilir ve temiz enerji olması sebebi ile çevreye zararlı duman, gaz, karbon monoksit, kükürt ve radyasyon gibi etkileri yoktur. Çevreci ve Yenilenebilir Enerji kaynaklarının değerini çok iyi bildiğimiz için 360 KWH'lık GES projemizi 2021 yılında faaliyete geçirmiştik” dedi.

641,81 MWH ENERJİ ÜRETTİK

Güneş Enerji Santralinin 2022 yılı içerisinde 641,81 mWh enerji ürettiğini ve 2022 yılında enerji santrali sayesinde 406,49 ton dünyaya karbondioksit emisyonu tasarruf edildiğini aktaran Başkan Ertürk, “Eğer bu enerji termik santrali olsaydı bacasından 406,49 ton karbondioksit salınımı gerçekleşmiş olacak ve dünyaya karbondioksit salınımı gerçekleşecekti” ifadelerini kullandı. 

GES PROJESİ DOĞAYA DA KATKISI ÇOK FAZLA OLDU

Doğaya zarar vermeyen güneş enerji santrali sayesinde doğaya verilen katkılardan bahseden Başkan Ertürk, “Karbondioksit emisyon emilimi için 10 bin 422 ağacın fotosentezine tekabül ediyor. Ayrıca, 1 milyon 631 bin 192 kilometre yapan aracın karbondioksit emisyon emilimini sağlamaktadır. İlçemize kazandırdığımız Güneş Enerji Santralimiz ilçemize enerji sağlamakla birlikte doğaya da önemli ölçüde katkı sağlamaktadır” dedi.

Editör: Serdar Yiğit