Sosyal medya platformu "Ortaya Karışık Sokak Röportajları" tarafından yapılan bir anket, " Domaniç Nerededir?" sorusuna verilen cevaplarla izleyenleri şaşkına çevirdi.

ÇOK ÜZÜCÜ CEVAPLAR VERİLDİ

Soruya cevap verenler arasında, Domaniç'in Amerika'da olduğunu söyleyenler, Azerbaycan'da olduğunu düşünenler ve hatta Acun Ilıcalı'nın yapımcısı olduğu Survivor programında geçtiğini iddia edenler bile oldu.

ATA YADİGARI DOMANİÇ, DOMİNİK KADAR BİLİNEMEDİ

Gençten yaşlıya, büyük bir çoğunluk Dominik Cumhuriyeti'ni bilir ve tanırken, atalarımızın yadigarı olan Domaniç'i bilememeleri, özellikle Domaniç'te yaşayanları derinden üzdü.

Bu durum, yerel değerlerin ve tarihimizin yeterince tanıtılmadığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Domaniç, Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucusu Osman Gazi'nin ninesi, Ertuğrul Gazi'nin annesi, Güdüz Alp'in Hayme Ana türbesinin bulunduğu ilçedir. Domaniç’i Osmanlı’nın kuruluşuna tanıklık etmiş bir ilçedir. Tarihi ve kültürel mirasıyla önemli bir yere sahip olan Domaniç’in, vatandaşlar tarafından daha fazla bilinmesi ve tanıtılması gerektiği bir kez daha ortaya çıkmış oldu.

İSKO çalışanları 40 gün boyunca sahadaydı İSKO çalışanları 40 gün boyunca sahadaydı

Domaniçliler, memleketlerinin doğru tanıtılması ve bilinmesi adına daha fazla çaba harcanması gerektiğini dile getiriyor.

Editör: Serdar Yiğit