Cumhuriyetimizin 75. yılında yazılan ve özel bir kutlamayı işaret eden bu mektuplar, PTT'nin organizasyonuyla ailelere ulaştırıldı. 

Domaniç Dağı Çöplerden Arındırıldı Domaniç Dağı Çöplerden Arındırıldı

75. YIL COŞKUYLA KUTLANMIŞTI

Öğretmen Neşe İlik, duygularını ve düşüncelerini şu şekilde dile getirdi: "Cumhuriyetimizin 75. yılını büyük bir coşkuyla kutladık. Devletimizin kurum ve kuruluşları çeşitli kampanyalar düzenledi, özel paralar basıldı, marşlar yazıldı, konserler verildi. Bu kampanyalardan biri de PTT'nin yaptığı 'Cumhuriyetimizin 100 Yılına Mektup' kampanyasıydı."

ÖZEL ANILARI YER ALIYORDU

Neşe İlik, Cumhuriyet sevgisiyle dolu bir vatandaş olarak kampanyaya katıldıklarını ifade ederek, mektubunu yazarken özel anıları ve duygularını paylaştığını belirtti. İlik, 9 yıllık evliliği ve 7 ve 5 yaşlarındaki çocuklarını anlatırken, 2023 yılına dair umutlarını dile getirdi. Mektubuna ayrıca dönemin fotoğraflarını ekledi.

GÖZYAŞLARI İLE OKUDU

Evdeki tüm bireylerin birbirine mektup yazdığını söyleyen İlik, mektupları okuyunca çok duygulandığını söyledi. 
İlik, "Bunca yıl nasıl saklanır bu mektuplar diye düşünmüştüm, ama dün mektuplar elime geçtiğinde çok heyecanlandım. Elimde evirip çevirip gözyaşlarıyla okudum. Keşke daha çok yazsaymışım, sadece bu kampanyayla değil, her yıl yazsaymışım" dedi.
Tüm bu anlamlı etkinliklerin ardından PTT'ye teşekkür eden İlik, kampanyanın güzel bir anı yarattığını ve Cumhuriyet sevgisini daha da pekiştirdiğini belirtti. "Güzel bir etkinlikti, teşekkürler PTT" dedi.
SELMA YİĞİT

Editör: Serdar Yiğit