Saruhanlar Köyü, Osmanlı Devleti’nin kuruluş döneminin önemli tarihi şahsiyetlerinden biri olan Ebe Ana Sultan'ı anma programına ev sahipliği yapacak. Bu özel etkinlik için köy halkı, Hayme Ana ve Ertuğrul Gazi döneminde Domaniç'te yaşamış olan Ebe Ana Sultan'ı anmak üzere hazırlıkları sürdürüyor.

DESTEK BAŞKANDAN ÇALIŞMA KÖYLÜDEN

Ebe Ana Sultan anıt alanına, geçmiş yıllardaki anma törenlerinde köylülerin talebi doğrultusunda kaldırım yapılması gerektiği ifade edilmişti. Bu talebe hızla karşılık veren Tunçbilek Belediye Başkanı Mustafa Düzgün de köyün talebini yerine getirerek kaldırım taşlarını gönderdi. Köy halkı ise gönderilen kaldırımları imece usulü ile döşedi.

KÖYLÜDEN BELEDİYE VE ÖZEL İDAREYE TEŞEKKÜR

Saruhanlar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetimi, bu özel çalışmanın bir sonucu olarak bir teşekkür metni yayınladı. Yayınlanan metinde, "Çevre düzenlemesi konusunda yerlere taş döşenerek güzelleştirmeye çalışılması yapıldı. Bu kapsamda desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Tunçbilek Belediye Başkanı Sayın Mustafa Düzgün, Domaniç Özel İdare Müdürü Sayın Ramazan Çelikten ve ekibine, Saruhanlar Köyü Muhtarı Sayın Mehmet Ayverdi ve köyümüzden emeği geçen herkese teşekkür ederiz" denildi.

Editör: Serdar Yiğit