Oyunculuk başarısıyla Domaniçliler gururlandıran 1987 doğumlu Kayhan Açıkgöz, ilçemizden Erol ve Nurgül Açıkgöz’ün oğlu, Sait Kılıçkardeşler’in ise yeğeni.

Anadolu Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü ve Kadir Has Üniversitesi Tiyatro Bölümünden okul ikincisi olarak mezunu olan Açıkgöz, yönetmenliğini Emin  Alper’in yaptığı Kız Kardeşler adlı 2019 yapımı Sinema filminde rol aldı.

Ayrıca, Kiraz mevsimi, güneşi beklerken dizilerinde de rol aldı. Kendisi tiyatrocu olan Hünkar Açıkgöz ile evli.

Kayhan Açıkgöz, Dokuz Oğuz dizisini izleyen tüm Domaniçlileri gururlandırdı.

Kayhan Açıkgöz dizide keskin nişancı Yaşar karakterini canlandıracak.

‘Yaşar, Urfalı, Karakeçili Türkmen. Liseden sonra okumamış. Yazları çobanlık yaptığı için köpeklerle arası çok iyi. Bu durum askerlikte onun çok işine yarar. O daha bebekken üç abisi su kanalında boğularak can vermiş. Annesi o günden sonra bir daha hiç konuşmamıştır. Babası da yaklaşık on sene önce ölmüş. Annesiyle o ilgileniyor. Yaşar da Okan gibi zorunlu askerliği bittiğinde Sözleşmeli Er olarak devam etmeye karar vermiştir.

Yaşar da Okan gibi Yüzbaşı Batur Karanlık tarafından “Oğuz Timi”ne seçilir.

Okan ve Yaşar taban tabana zıt iki karakterdir. Okan ne kadar havalı, trend takılıyorsa Yaşar bir o kadar alaturka ve şehir hayatına yabancı. Okan ona genelde yol yordam öğretir. Yaşar da onun okuduğu odyoloji bölümünü ağzına dolamıştır.  Timin gülen yüzleri’

Editör: Serdar Yiğit