“TARİHİ KARDEŞLİK” ŞENLİKLERE DAMGA VURDU

Kütahya Valisi Musa Işın ve Bilecik Valisi Şefik Aygül’ün katıldığı etkinlikler coşkulu kalabalık eşliğinde kutlandı. Daha önce Domaniç’te Kaymakamlık yapmış olan Bilecik Valisi Şefik Aygöl ve Söğüt Belediye Başkanı İsmet Sever’in şenliklere katılım sağlaması ile Bilecik Valiliği'nin çadırının da tören alanında bulunması, şenliklere özel bir kardeşlik havası kattı. Bilecik Valisi Şefik Aygöl’ü, Kütahya Valisi Musa Işın Hayme Ana’nın kabri başında karşıladı. Söğüt Belediye Başkanı İsmet Sever’e de, Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk eşlik etti.

BİLECİK’TEN DE KÜTAHYA’YA DAVET VAR

Vali Aygöl,

“20 yıl önce Domaniç Kaymakamlığı yaparken düzenleme fırsatı bulduğum Hayme Ana’yı Anma ve Göç Şenlikleri’ne Bilecik Valisi olarak katıldım. Ecdadımıza hizmet etme imkanı veren Rabbime şükürler olsun” dedi. Söğüt Belediye Başkanı İsmet Sever ise, “Program boyunca bizleri ağırlayan tüm Domaniçlilere misafirperverlikleri için çok teşekkür ediyorum. Tüm Domaniç halkını, Ertuğrulgazi'yi anmaya, onun ruhunu yaşatmaya davet ediyor ve bekliyorum." diye belirtti.

Bu yılki Hayme Ana Anma ve Göç Şenlikleri, Söğüt-Domaniç kardeşliğini ve tarihî bağları bir kez daha ön plana çıktı. Bundan sonraki şenliklerde de atılan bu adımların devamı niteliğinde yeni bağların kurulması bekleniyor. Tarihleri bir ve kuruluşun beşiği olan bu ilçelerin halkları da yaşanan bu durumdan ötürü oldukça memnun olduklarını bildirdiler.

Editör: Serdar Yiğit