Hakemlerin rahatsızlanması gerekçesiyle bu hafta oynanacak maçların tamamı iptal oldu. İlk başta ilk karşılaşma ertelenmiş, diğer karşılaşmaların ise oynanacağı ifade edilmişti. Bunun üzerine kulüpler, Domaniç İlçe Sahasına geldi. Son olarak ise tüm maçların iptal edildiği duyuruldu.

Bunun üzerine kulüp yöneticileri, haklı tepkilerini gazetemiz ile paylaştı.

DOMANİÇ’İ CEZALANDIRMAK OLARAK GÖRÜYORUZ

Bükerlerspor Kulübü Başkanı Burhan Emer, “Domaniç birinci süper amatörde kara bir gün yaşanıyor. Domaniç kulüplerine maliyetinin ne kadar olduğunu kimsenin haberi yok.  Biz bunu Domaniç kulüplerini cezalandırmak olarak görüyoruz. Eğer böyle bir şey varsa biz gerekli yerlere gerekli taleplerimizi yapacağız” dedi.

NE EMEKLERLE BURAYA GELİYORUZ

Çukurca Belediyespor Başkanı Ahmet Şeker, “Hakemlerin Tavşanlı’dan gelirken hastalandığını, bir tanesinin rapor aldığını söylediler. Biz de olabilir dedik. Murat Cengiz başkanım birinci maç iptal, ikinci maç oynanacak dedi. Hakemler yolda geliyorlar, siz hazırlığınızı yapın dedi. Biz hazırlığımızı yaptık sahaya çıktık. Bir 10 dakika sonra bütün maçlarını iptal edildiği söylendi. Hakem ataması olmadığını hakem bulamadıklarını söylediler. Biz ne emeklerle buraya geliyoruz. Oyuncular, futbolseverler yerini aldı. Bizim Domaniç’te zaten futboldan başka bir aktivitemiz yok. Bu olumsuzlukla alakalı bir açıklama bekliyorum” diye konuştu.

TARİH SAYFALARINDA YERİNİ ALACAK

Muratlıspor Kulübü Başkanı Mehmet Gün, “Bence bugün yaşananlar Domaniç futbolu için, kara bir sayfa olarak tarih sayfalarında yerini alacak. Yani buraya 6 takımın sadece yöneticileri ve futbolcuları gelse 250 - 300 kişi gelmiş oluyor. Maçın başlamasını bekliyorken, duyuyoruz ki hakemler rapor almış. Sağlık gerçekten önemli midir, önemlidir, sağlık konusunda kimseye biz bir şey demiyoruz, hasta olabilir mi? Olabilir. Olmuştur, almıştır rapor ama diğer üçü gelir yönetebilir miydi yönetebilirdi. O kadar takımın masrafları var.  Aynı masrafı haftaya tekrar yapacağız şimidi yazık”  ifadelerini kullandı.

DOMANİÇ’TEKİ TAKIMLAR YALNIZLIĞINI HİSSETİ

Çamlıcaspor Kulüp Başkan Yardımcısı Cihat Şentürk, “Bugün saat 3’te Karaköysporla Çamlıcaspor’un maçı vardı.  Maçla alakalı olarak perşembe günü itibaren hakemlerin atanması ile alakalı bir söylenti mevcuttu. Bizde bugün sabah Bükerlerspor maçının oynanmaması ile hakemlerin gelmemesi sebebiyle tekrar federasyonu aradık. Ancak kendileri maçlarına devam edeceğini söylediler. Biz oyuncularımızı gerek Kütahya’dan, gerek Bursa’dan çağırdık. Ancak saat bir gibi tekrardan maçlarını iptal olduğu söylendi. Bu konuda Domaniç’teki tüm takımlar, yalnızlığını hissetti bugün. Daha önce hakemler Domaniç’te yaşanan bazı çirkin olaylar nedeniyle valiliği bir şikâyette bulunmuştu, aynı şikayeti biz de bugün tekrardan inşallah valimize ileteceğiz” diye konuştu.

KABUL EDİLEBİLİR BİRŞEY DEĞİL

Durabeyspor Yöneticisi Emre Çetin, “Bugün yaşananlar kabul edilebilir şey değil. Karaköy spor başkanımızdan da öğrendiğimiz kadarıyla Perşembe’den böyle bir şey varmış. Biz bu durumdan çok rahatsızız. Gerekli mercilere suç duyurusunda bulunacağız. Özellikle ASKF yönetim tarafında Murat Cengiz başkan hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Taraftarlarımıza da söyledik Cimer'e şikayet etmelerini, sizin aracılığınızla da herkese söyleyelim” ifadelerini kullandı.

Editör: Serdar Yiğit