Domaniç’e bağlı Muhacirler köyü içerisinde yer alan bataklıktan rahatsız olduklarını dile getiren vatandaşlar, en kısa süre içerisinde çözüm beklediklerini söylediler.

Domaniç ilçe merkezine 10 kilometre mesafede bulunan Muhacirler köyünde yaşayan Süleyman Karakoç, “Bu dere yazın bataklık şu anda gördüğünüz gibi sazaklık. Kokudan sivrisinekten buradan geçilmiyor. Bununla ilgili köy muhtarımızın DSİ’ye müracaatı var ama bugüne kadar hiçbir şey olmadı. Yani ne kadar hastalık varsa burada. Kimseye derdimizi anlatamıyoruz. Böyle bir köyde, böyle bir durum hiç hoş değil. Yani yetkililerimiz bunu görünce ne derler, herhalde hoşlarına gitmez. Biz buna bir çare istiyoruz. Özellikle yaz aylarında yaşanmaz hale geliyor. Kokudan burada duramıyoruz” dedi.

Konuya ilişkin çözüm önerisini de sunan Karakoç, “Bakın önce DSİ buraya kanal yapması lazım. Kanal yaptıktan sonra bu gördüğünüz bu pislik burada olmayacaktır.  Dolayısıyla sivrisinekte, hastalıkta olmayacaktır. Çok kötü burası, bunu yetkilerimizi bir zahmet görsün” ifadelerini kullandı.

Editör: Serdar Yiğit