Kütahya Valisi Ali Çetin’in ev sahipliğinde düzenlenen yemekli toplantıya yaklaşık 60 kadar gazeteci katıldı. 

Sohbet havasında geçen toplantıda gazeteciler Vali’ye sıkıntılarını anlattılar. 

Nisan ayında yürürlüğe girmesi beklenen yeni basın ve internet gazeteciliğinin gazetecileri bitireceğini dillendiren gazeteciler 6 kadrolu günlük kırk haber isteniyor. Bunu dünyanın hiçbir yerinde yapamazsınız. 

Günde kırk haber masa başı asparagas haber olur derken, emniyet güçlerinin haberi paylaşmaması da  anlatılan sıkıntıların arasındaydı.

Konu hakkında konuşan Vali Ali Çelik, “ Bu şikayetlerinizi biliyoruz. İlgili yerlere de elbette ileteceğiz. Basın halkın sesidir. Yaşatılması lazım, desteklemek lazım”dedi.

MANŞETLERLE KÜTAHYA SERGİSİ DÜZENLENDİ

Kütahya’da faaliyet gösteren Keramika Porselen fabrikasının sponsorluğunda yapılan sergide Kütahya basınında yer alan en güzel manşetler ve en güzel fotoğraflar sergisi açıldı. 

Kütahya Valisi başta olmak üzere Tüm Kütahya protokolü, Kurum amirleri, Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık ve gazetecilerin katıldığı sergide, Kütahya Valisi Ali Çelik, meslekte 33 yılını dolduran Domaniç Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Yiğit’e plaket verdi. 

Tüm basın mensuplarına ise çeşitli hediyeler dağıtıldı. Burada Konuşma yapan Vali Ali Çelik, Belediye Başkanı Alim Işık ve diğer konuşmacılar basının son zamanlarda çektiği sıkıntıları dile getirerek, yerel basının önemine dikkat çektiler.

FOTOĞRAF SERGİSİNDE DOMANİÇ ÖN PLANA ÇIKTI 

Sera AVM’de açılan fotoğraflarda Kütahya sergisinde yer alan fotoğrafların yarıdan fazlası Domaniç Fotoğraflarıydı.  Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Serdar Yiğit’in objektifinden 13 fotoğraf sergide yerini aldı.10 Ocak Gazeteciler Günü çekilen toplu fotoğrafla sonra erdi.

Editör: Serdar Yiğit