Önümüzdeki 28. Dönem milletvekili seçimlerinde Kütahya’dan 7 adaydan birisi olduğunu açıklayan Halil Ünlü, “ Uzun süreden beri siyasetin içindeyim. Çiftçi ve memurun sorunlarını yaşayarak öğrendim. Ayrıca 1992-2015 yıllarında Tunçbilek ve Domaniç TEMA temsilciliği yaptım. Değişik STK’larda görev aldım. Çevre ile ilgili her aktiviteye gönüllü katıldım. 2015-2016 yıllarında yıllardır üyesi olduğum CHP’nin Domaniç İlçe Başkanlığı görevini üstlendim” dedi.

Tunçbilek GLİ emeklisi olan Ünlü, “İlim, ilçem ve ülkeme kendimi adadım. Yıllardan beri şahsen tanıdığım ve birlikte çalıştığım Memleket Partisi’nin kurucu Genel Başkanı Muharrem İnce ile hizmete varım diyerek aday adaylığı için resmi başvurumu yaptım”

Kütahya’nın birçok ilçesinde ve köyünde çeşitli iş dallarında görev aldığını belirten Halil Ünlü, “Memlekete fidan dikmediğim yer kalmadı sayılır” diyor ve “Ülkemin geleceğini eskiden olduğu gibi, üreten köylerde görüyorum. TEMA temsilciliği dönemde katıldığım kurslarda, hangi köyde ne üretilir nasıl üretilir çok iyi biliyorum. Yörük atalarımız gibi mera hayvancılığına dönmeliyiz. Avrupalı ithal sığırlar çiftçimizi batırdı. Biz yeniden yerli ırka dönmeliyiz. Hayvanı olmayan köy fakir köydür.

İlimizde kurulan tüm kamu kurumları ya kapatıldı, ya satıldı. Şeker fabrikası için yetiştirilen pancar, hayvancılığımızın başlıca sponsoruydu. Şeker fabrikası satıldı. Tunçbilek, azot başta olmak üzere onlarca işyerimiz kapatıldı ve ya satıldı. En kıymetlimiz bor bizde üretilirken Bandırmada katma değere çevriliyor. İlimizin dışardan gelen vekilleri de bunlara ses çıkarmıyor.

Kütahya olarak çok şanslı bir coğrafyadayız doğa bize her türlü nimeti vermiş. Bizi doğal dokuyu bozmadan halkımızı doğduğu yerde doyurmak için ürettiğimiz projelerimizle geliyoruz” dedi.

Halil Ünlü Kimdir ?

Ünlü, 01 Şubat 1965 Kütahya’nın Domaniç İlçesi Çamlıca köyü doğumlu. Evli ve iki çocuk babası

GLİ Emeklisi, Meslek Lisesi mezunu. 1992-2015 yıllarında Domaniç ve Tunçbilek Tema Temsilciliği,  2015-2016 CHP Domaniç İlçesi Teşkilat Başkanlığı yaptı.

Editör: Serdar Yiğit