İlçemizin gözbebeği haline gelen ve işletmesini Domaniç Belediyesi'nin yaptığı Topukyayla Tabiat Parkı her mevsim güzelliği ile ziyaretçilerini karşılamaya devam ediyor. İlçenin dışa açılan kapısı ve doğanın muhteşem manzaralarının bir araya geldiği Topukyayla Tabiat Parkı 2022 sezonunda çadır kampı yapanlar ile birlikte yaklaşık 30 bin ziyaretçiye ulaştı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, “İlçemiz Tarihi konumu, kültürel zenginliği ve her mevsim doğanın tüm ihtişamını bulunduran ender yerleşim alanlarından birisidir. Kayıların otağı, tüm dünyaya hükmeden bir imparatorluğun kurulduğu topraklardır. Göreve geldiğimiz ilk günlerden itibaren şunu hep dile getiriyoruz 'Domaniç Turizm yönünden öne çıkmalıdır' bu sözümüzün hala arkasındayız.

İLÇEMİZ BU SEZON YÜZ BİNLERİ KARŞILADI

İşletmesini Domaniç Belediyemizin yaptığı Topukyayla Tabiat Parkımız sezonunda yaklaşık 30 bin ziyaretçiyi misafir etti. Bu sayı sadece Topukyayla'ya gelenler. Peki! bir o kadar ziyaretçi Sarıkız'a geldi balık yedi, bir o kadar ziyaretçi Hayme Ana'yı ziyaret etti, Hayme Ana'yı Anma şenliklerine katıldı, Er Meydanı Ebe Hatun Çamlığımızı ziyaret etti Tarihi güreşlerimize şahitlik etti.  Bir o kadar ziyaretçi, Güney Köyü Mesire alanına geldi, Mızık Çamına geldi, Şehit Savcı Saru Batu'nun kabrine geldi dua etti. Ebe Sultan Türbesini ziyaret edip dua etti. Berçin Haberleşme ve Gözetleme Kulesini fotoğrafladı. Kocayayla'da piknik yaptı, Göç Yolunda doğa turu yaptı, Selim Dedesine dua etti, Sonbaharın her tonunu fotoğrafladı kampını yapıp yürüyüşlerini gerçekleştirdi. Motor ve Off-Road turu gerçekleştirdi. Yani her mevsim ayrı bir güzelliğe sahip ilçemiz bu yaz sadece yüz binleri karşıladı. Belki de Kütahya'nın en çok ziyaret edilen ilçesi haline geldi” ifadelerini kullandı.

BİZ SATALIM, BİZ MARKA OLALIM 

Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, “Bu iş burada kalmamalı, vatandaşlarımızın da bu konuda bizi desteklesinler. Gelsinler bu mekanlarda ürettiği ürünleri, hobi olarak yaptığı el işlerini, kültürel el sanatlarını, ahşap oymalarını, tarlada ürettikleri cevizi, fasulyesi, çileği, üzümü, marulu, mısırı, domatesi, çiçeklerini, doğadan topladığı endemik bitkilerini ne varsa bu alanlarda satış yapsınlar. Dondurma satsınlar, mısır satsınlar, incik boncuk, el işi satsınlar. Satsınlar ki el kapılarında uğraşmasınlar istiyoruz. Biz üretelim, biz satalım, biz marka olalım ama 'BİZ' olalım. Şunu da belirtmek isterim, 'Domaniç'e bir kez gelen her mevsim zaten gelecektir'” dedi.

Editör: Serdar Yiğit