Domaniç Hanımeli Kooperatifi Başkanı Nazife Uslu, Vali Işın'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Sayın Kütahya Valimiz Musa Işın Beyefendi standımızı ziyaret etti. Kendilerine ürünlerimizi tanıttık. Ziyaretlerinden çok memnun olduk, her zaman bekleriz," dedi.

VALİ IŞIN’A KOOPERATİFİ ANLATTILAR

Vali Musa Işın, kooperatif üyelerinin özverili çalışmalarını takdir etti ve yerel ürünlerin tanıtımında gösterdikleri gayreti övdü. Uslu, "Sayın Valimize doğal ürünlerimiz, tarhana, erişte çeşitleri, aromatik bitkiler ve gözlemeler hakkında bilgi verdik. Kadınlarımızın emeğiyle üretilen bu ürünleri kendilerine tanıttık ve desteklerinden dolayı teşekkür ettik," şeklinde konuştu.

Domaniç Hanımeli Kooperatifi ve Domaniç Kayı Obası'ndan girişimci kadınlar, festivalde büyük ilgi görüyor. Domaniç Çamlıca Hanımeli Kadın Kooperatifi üyeleri, sabahın erken saatlerinden gecenin geç saatlerine kadar özveriyle çalışarak festivale gelenlere gözleme hazırlıyor.

Bir asırlık Domaniç’in hayatı kitap ve müze oluyor Bir asırlık Domaniç’in hayatı kitap ve müze oluyor
Vali Işın Domaniç Kadınlarının Emeğini Takdir Etti

BÜYÜK BİR MORAL KAYNAĞI OLDU

Nazife Uslu, kooperatifin yerel ekonomiye ve kadın girişimciliğine katkı sağladığını vurgularken, Vali Işın'ın ziyaretinin kendileri için büyük bir moral kaynağı olduğunu belirtti. "Bu tür ziyaretler, bizleri daha da motive ediyor ve çalışmalarımıza güç katıyor," dedi.

Kütahya Gastronomi Festivali, Domaniç'in lezzet duraklarını ve kadın emeğinin gücünü tanıtmaya devam ederken, Vali Musa Işın'ın ziyareti, etkinliğe ayrı bir değer kattı. Festival, 27 Mayıs'a kadar devam edecek ve ziyaretçilere Domaniç'in benzersiz lezzetlerini tatma fırsatı sunacak.

Editör: Serdar Yiğit