Domaniç ilçesinde bulunan Berçin Haberleşme ve Gözetleme Kulesi'nin restore edilerek, tarihi dokusunu koruyacağını belirten Vali Işın, ayrıca Sultan Alaaddin Camisi'nin Osmanlı mimarisiyle yeniden inşa edileceğini açıkladı.

Gazeteciler ile bir araya gelen Kütahya Valisi Musa Işın, yaptığı açıklamada, Domaniç ilçesindeki tarihi eserlerin korunması ve restore edilmesi için önemli adımların atıldığını ifade etti.

SULTAN ALAADDİN CAMİSİ'NİN YENİDEN İNŞA EDİLECEK

Vali Musa Işın, Domaniç ilçesindeki Sultan Alaaddin Camisi'nin ise tarihi bir yapı olmamasına rağmen, sağlıklı bir durumda olmadığını vurgulayarak,

Domaniç’te minik eller yardım yolunda Domaniç’te minik eller yardım yolunda
"Caminin mevcut durumu düşündürücüydü. Bu nedenle, Osmanlı mimarisiyle uyumlu olarak yıkılıp, yeniden inşa edilmesine karar verdik " dedi.

BERÇİN KULESİ İÇİN RESTORASYON PROJESİ

Berçin Haberleşme ve Gözetleme Kulesi, Domaniç ilçesinin gündemini 20 yıldır meşgul ediyor. Pek çok kez haber yapılan ve projesi hazırlanıp bir türlü restore edilemeye Berçin Haberleşme ve Gözetleme Kulesi hakkında konuşan Vali Işın,

"Bu kule, bölgenin tarihinde önemli bir yer tutuyor. Kulenin yapım işi Orman Genel Müdürlüğünde. Kulenin restorasyonu için tekrar Orman Genel Müdürlüğü ile görüşme yaptık. Orası tamamlandığında, tarihi ve kültürel mirası koruma adına önemli bir adım atmış olacağız" şeklinde konuştu.

Editör: Serdar Yiğit