MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

KADİM İLÇEMİZDE SU SIKINTISI YAŞANIYOR

“ Şu anda Kütahya’nın Domaniç ilçesinde yani Osmanlı Devleti’nin kurulduğu bu kadim ilçemizin köylerinde su sıkıntısı yaşanıyor. Acil olarak Pazar Alanı Göleti’nin bitmesi lazım. Emet’te Günlüce Göleti, Hisarcık’ta Pullar, Güldüren, Dereköy, Beyköy Karapınar Göleti, Gediz’de Murat Dağı Göleti, Simav’da Simav ve Örenler Barajlarının acil şekilde tamamlanması lazım.

TARIM ARAZİLERİMİZİ SUSUZ BIRAKMAYALIM

Dünya gıda krizine doğru giderken tarım arazilerimizi susuz bırakmayalım. Bu göletleri ve barajları planlarken kaç hektar sulama yapacak veya köy nüfusu ne kadar düşüncesiyle yani bürokratik bir kafayla bakmayalım. Bu göletler aynı zamanda orman yangınlarımızın can suyudur.

Kurtuluşumuzun 100. yılı geçti. Cumhuriyetin 100. yılında Kütahya’da bir tane dahi suyu olmayan, telefonu çekmeyen, elektrik kesintisi yaşayan köyümüzün kalmaması lazım. Şehirlerimizin nüfus artışının önüne geçmenin en önemli yolu, köylerdeki refahı artırmaktır.”

ORMAN KESİM ÜCRETİ MÜJDESİ BEKLİYORUZ

MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi; ‘ormansız ve ağaçsız toprak vatan değildir’ sözünü hatırlatarak orman memleketi olan Kütahya’nın köylerinde pek çoğu insanın geçimini ormandan sağladığına dikkat çekerek sözlerine şöyle devam etti:

Bu nedenle 2023 yılında orman kesim ücretlerinde %100 artış müjdesini orman köylülerimiz adına sayın Cumhurbaşkanımızdan bekliyoruz. Ayrıca orman köylüsüne verilen kesim izni ile ilgili bazı bölgelerimizde revizeye ihtiyaç vardır. Verilen kesim izin süresi yetmemektedir.”

İNEGÖL YOLU TEHLİKELİ

Bir kentin kalkınmasının en önemli aracının ulaşım ve yollar olduğuna da dikkat çeken MHP’li Ahmet Erbaş, Kütahya ve ilçelerinin ihtiyaçları ile ilgili olarak şunları söyledi:

“ Burada iki bağlantı yolumuz var. Biri Kütahya-Bozüyük-Bursa, diğeri de Domaniç’ten Kocayayla’ya geçerek İnegöl. Kocayayla’da kışın hava şartlarını baz alırsak kullanma oranımız çok düşüyor. Çünkü yol tehlikeli.

Yaptığım her açıklamamda buraya bir tırmanma şeridi olmasını istedim, bir kez daha hatırlatıyorum. Elbette yeterli değil ama Tavşanlı Ticaret Odasının yaptırmış olduğu bir çalışma var. 7 kilometrelik bir tünel ile yol yaklaşık 40 km kısaltılıyor. Bu sayede zamandan ve yakıttan tasarruf edeceğimiz gibi Kütahya’mızın kalkınması için de altın bir dokunuş yapmış oluruz.

Ayrıca Dursunbey-Harmancık-Tavşanlı Yolunun, Tavşanlı- Domaniç, Tavşanlı-Dudurga-Seyitömer, Tavşanlı-Emet, Abide-Simav, Simav-Dağardı yollarının 2023 yılında tamamlanmasını bekliyoruz.”

Editör: Serdar Yiğit