Domaniç’in eski kaymakamlarından olan ve şu an Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü görevini yürüten Vali Şefik Aygöl, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak yayınlanan son Valiler Kararnamesi ile Bilecik Valisi olarak atandı.

DOMANİÇ VE DİĞER İLÇELER İÇİN BİR YENİLİK UMUDU

Vali Aygöl, daha önce Domaniç Kaymakamlığı görevini üstlenmişti. Bu görevi sırasında Domaniç ve çevresini yakından tanıyan Vali Aygöl'ün, Domaniç ve Söğüt’ün birlikteliği konusu başta olmakla birlikte birçok yeni proje ve atılım için umut taşıyor. Domaniç ve Söğüt'ün tarihsel bağlarını göz önünde bulundurarak, Vali Aygöl'ün de katkıları ile bu iki ilçenin birlikte adımlar atması ve projeler üretmesi, bölgenin kalkınmasına önemli katkılar sağlayabilir. Geçmişte olduğu gibi, bu iki ilçe arasındaki bağın tekrar güçlenmesi ve işbirliğinin artması, bölgenin turizm açıdan gelişimini hızlandırabilir. Öte yandan Altıntaş ve Dumlupınar ilçelerinde de çeşitli görevleri yapmış olması hasebiyle diğer ilçelere de önem vererek genel birliktelik için çaba göstermesi de Vali Aygöl’den beklenenler arasında.

VALİ ŞEFİK AYGÖL KİMDİR?

1978 yılında Batman'da doğan Vali Aygöl, eğitim hayatına da bu şehirde başladı. Ardından lisans eğitimi için İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde devam etti. Yüksek lisansını ise Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İşletme Bölümü'nde "Yönetim ve Organizasyon" alanında tamamladı. 2005 yılından itibaren çeşitli devlet kademelerinde görev yaptı. 2020 yılından beri ise Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü görevini yürütüyordu. Vali Aygöl, son Valiler Kararnamesi ile birlikte artık Bilecik Valisi olarak görev yapacak.

Editör: Serdar Yiğit