Geçtiğimiz genel seçimlerde muhalefet, aday çıkaramıyor veya adayını açıklayamıyordu. Bu seçimlerde de iktidar aday belirleyemiyor, dolayısıyla da adayını açıklayamıyor.

Geçen seçimlerde iktidar, muhalefete iki yıl önceden başlayarak “adayını açıkla” diye diye ezdi büzdü ve yine yendi. 

Bu seçimde muhalefet adaylarını açıkladı iktidarın adayları ortada yok. “ Adayını açıkla” diye bas bas bağıran medya da yok ! 

Bu ülkede, Domaniçliler ’de, Kars’ın bilmem hangi köylüleri de İstanbul’un adayını neden merak eder ?
Ankara’yı hangi partinin adayı kazanırsa, 16 milyon emekli son yıllarda girdiği ekonomik dar boğazdan çıkar ?

Sahi eskiden zamları Kılıçdaroğlu yapıyormuş diye inananlar, şimdilerde de gerçekten zamların Allah tarafından yapıldığına inanıyorlar mı ki ? 

Eskiden DİYANET, kandiller yoktur diye açıklama yapardı. Şimdi daha geçenlerde yaşadığımız Regaip Kandil’inde, “ Bu gece kabul olmayan dua yoktur dediler… “

Diyelim ki kandiller var ve bunu sadece Türk Müslümanlar biliyor.  Biliyorsunuz diğer Müslüman ülkelerde kandil kutlaması yoktur. Diyelim ki yeni Diyanet imamları ve diğer bilumum Türk Alimlerin dediği gibi bu gece kabul olmayan dua yoktur !
Yahu bu gece bir Allah’ın kulu Filistin’in İsrail zulmünden kurtulması için dua etmedi mi ?
İsrail öldürmeye, Filistinliler ölmeye devam ediyor ! Hani insanın kafası karışıyor da !
Ekonomik şartlar altında ezilen emekliler için kimse dua etmedi mi mesela ? 

Bu ülkede 2 yüz bin lira , 100 bin lira maaş alanlar var. 35 - 40 bin lira maaş alanlarda var. AVM’ler bunlarla dolu, restoranlar bunlarla dolu. Sürekli dünyanın en pahalı Doğan, Şahin, TOGG, BMW, Mercedes’lerini alabiliyorlar. 

Ama bu ülkede bir de 7 bin 500 lira emekli maaşı ile geçinmek zorunda kalan 16 milyon insan var. 3 bin 5 bin dul ve yetim aylığı ile geçinmek zorunda kalanlar var. Bunlar için bir Allah’ın kulu dua etmedi mi ? Ettiyse dualar neden kabul edilmedi. Emekliler bırakın araba almayı, ellerindeki bisikletleri satıyorlar. 

Kimi bu ülkeyi kuran Atatürk’e söver, diğeri baş örtülü döver. Öteki camide imama sarar medyamızda günlerce aynı sakızı çiğner. Böyle durumlarda muhalefetin en sevdiği şey mağdurdan yana olup onların hakkını savunmaktır. Bizim muhalefet ceza evindeki iki üç kişi ile uğraşmaktan milyonlarca emekliye bakmıyor. 

Her yere kaynak bulan iktidar aylardır çalışıyor çalışıyor ama kaynak bulamıyor. 
Devlet hastanelerinden sıra alamayan, özel hastanelere de güç yetiremeyen emekli anne babalar, dayılar, halalar, amcalar ölüyor millet !

Ha bu tür sorunları dile getiren yazılar bizde pirim yapmaz. Bunu bildiğimiz için asıl karnımızı doyuracak adayları başlık yaptık. Yani siyasilerimizin yalan taktiğini kullandık.
Biliyoruz, İstanbul’un adayı bizi her şeyden çok ilgilendirir. Karnımızı bunların kazanması veya kaybetmesi doyurur ! 
Hakikaten İstanbul’u kim alır. Ya da Mansur Angara’da napar ?