Adaylık açıklamasında bulunan Özoğul,

"Domaniç'imizin daha ileriye gitmesi, halkımızın daha iyi bir yaşam sürmesi için uzun yıllardır görev yaptığım bu topraklarda belediye başkanlığı için aday adayı olmaya karar verdim. Tecrübelerimle, birikimimle ve siz değerli hemşehrilerimle birlikte, Domaniç'i daha yaşanabilir bir yer haline getirmek için yola çıkıyorum. Şeffaf, katılımcı ve adil bir yönetim anlayışıyla, birlikte daha güzel günler inşa etmek istiyoruz. Desteklerinizi bekliyor, ortak akıl ve işbirliğiyle Domaniç'i daha güzel yarınlara taşımak için yanınızda olacağımı belirtmek istiyorum" dedi.

AHMET ÖZOĞUL

Özoğul, 15 Kasım 1968 tarihinde Domaniç'te doğdu ve eğitim hayatına Çukurca Ortaokulu'nda başladı. Tarım ve Orman işleri alanında çalışmalarını sürdüren Özoğul, 1988 yılında vatani görevini yerine getirdi.

1990 yılında Domaniç Esnaf ve Sanatkârlar Odası Genel Sekreteri olarak göreve başlayan Ahmet Özoğul, 1996 yılına kadar bu görevde bulundu. Ardından, Domaniç Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifine Muhasebeci olarak atanarak müdürlük görevine getirildi ve halen bu görevini sürdürüyor.

1998 yılında Domaniç Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın kuruluşunda aktif rol alan Özoğul, 2006 yılında başkan olarak seçilmiş ve bu görevine devam etmektedir. Ziraat Odası'nın başkanlığına 2001 yılında seçilen Özoğul, halen bu görevini sürdürüyor.

2008 yılında Domaniç Süt Üreticileri Birliği'nin kuruluşuna öncülük eden ve başkan vekili olarak görevine devam eden Ahmet Özoğul, aynı zamanda 1999-2001 yılları arasında Çukurca Belediye Meclis Üyeliği görevini üstlendi.

Domaniç’te uyuşturucu operasyonu Domaniç’te uyuşturucu operasyonu

2009 yerel seçimlerinde Ak Parti Domaniç Belediye Meclisi'ne seçilen Özoğul, 2014 yılında görev süresini tamamladı. 2017 yılında ise Ak Partiden İlçe Başkanlığı'na seçilen Özoğul, 17 Ağustos 2023 tarihinde kendi isteğiyle bu görevinden ayrıldığını belirtti.

Editör: Serdar Yiğit