Daha önce yaptığı basın açıklamasında seçime tek başına gireceklerini  ve hiçbir ittifaka dahil olmayacaklarını açıkladığını ifade eden Yeniden Refah Partisi Domaniç İlçe Başkanı Fatih Yalçınsoy, “ Fakat gerek istediğimiz prensiplerimiz konusu, gerekse tüm şer odaklarının Kandil'deki PKK yöneticileri açıkça millet ittifakı hakkındaki destek mesajları, FETÖ'nün yurt dışındaki kaçak örgüt yöneticilerinin Youtube'da ki açık açık Kılıçdaroğlu destek mesajları, ne kadar solcu, ne kadar bölücü örgüt varsa yine Millet İttifakı'nda yer almalarından dolayı 'bu vebal sizin' dediklerinde biz bunu kaldıramazdık” dedi.

YANLIŞA YANLIŞ DOĞRUYA DOĞRU DEMEYE DEVAM EDECEĞİZ 

Cumhur İttifakı'na girme sürecinde hiçbir pazarlığın söz konusu olmadığına değinen Yalçınsoy, “Diğer ittifaklar gibi bakanlık, milletvekilliği pazarlığı kesinlikle olmadı. Bizden kimse böyle bir taleplerde bulunmadı. Cumhur İttifakı'na katıldık diye yanlışları söylemekten tabii ki vazgeçmeyeceğiz. Ekonomi, tarım, paylaşım, adalet konuları hassasiyetle üzerine düştüğümüz konular” diye konuştu.

BARAJ PROBLEMİ KALKTI

İttifaka katılarak baraj probleminin de kalktığını söyleyen Yalçınsoy, “Tüm illerde kendi milletvekilliği adaylarımızla ve kendi logomuzu da seçimlere katılacağız” dedi.

MİLLİ GÖRÜŞ MECLİSİ

Prensiplerinin milletvekilliğinden daha değerli olduğunu ifade eden Yalçınsoy, ilk etapta 30 madde prensibinin kabul edilmediğini söyledi. 
Cuma günü ise Genel Başkan Dr. Fatih Erbakan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan külliyede yaptığı görüşmede tüm maddeler üzerinde anlaşıldığını ve ittifaka kaldıklarını dile getiren Yalçınsoy, “Böylelikle %7 baraj engeli otomatikman kalktığı için milli görüşün meclise taşıyıp, yeterli sayıda milletvekilliği çıkarıp, grup kuracak ve yapıcı muhalefetimiz de devam edeceğiz” diye belirtti. 

100.000 İMZAYI RAHATLIKLA BULURDUK

Pazartesi Genel Başkan Dr. Fatih Erbakan imza kampanyasını açıklamasının ardından, Domaniç'ten ilk gün itibariyle imza toplamaya başladıklarını ifade eden Yalçınsoy, köylerden de bir çok vatandaşın imza için kendileri ile iletişime geçtiğini söyledi. 

Yalçınsoy, üçüncü günde Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile Dr. Fatih Erbakan baş başa gittiklerinin altını çizdi.

DERDİMİZ ÜLKEMİZİN BEKASI

Yalçınsoy, “Evet ekonomi kötü, uygulamalar yanlış, adalet işlemiyor, tarım politikaları berbat, eğitim sınıfta kaldı ama bunların en önünde ülkemizin birlik ve beraberliği, Cumhuriyetimizin sarsılmaz bütünlüğü daha önemli. Daha önce de belirttiğim gibi tüm düşmanlar ağızlarının suyunu akıtarak Erdoğan'ın devrilmesini beklerken, dertlerinin Erdoğan olmadığını ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmak olduğunu herkesin bilmesini isterim. Şahıslar gelir geçer, partiler gelir geçer önemli olan Türkiye Cumhuriyeti devletimizdir” ifadelerini kullandı.
MİLLİ GÖRÜŞTE LİDERE BAĞLILIK ESASTIR

Genel Başkan Dr. Fatih Erbakan'ın alacağı tüm kararların arkasında olduklarını söyleyen Yalçınsoy, “Liderimizin ferasetine güveniyoruz. Ne kadar doğru karar aldığımız zamanla tüm teşkilat mensuplarımız anlayacaktır. Bu bir seçim anlaşmasıdır. Meclise girince tüm gücümüzle milletimizin dertleri için kafa yormaya, grubumuzu kurup güçlü bir şekilde muhalefetimizi yapmaya devam edeceğiz. İttifaka katıldık diye Ak Parti'nin yanlışlarına ortak olmuş değiliz. Dediğim gibi her ilde yine kendi logomuzu ve kendi adaylarımızla seçime gireceğiz. Domaniç ilçe teşkilatı olarak ilçemizin milletvekilliği aday adayı çıkartmadık. Hisarcık Tavşanlı ve Domaniç olarak, annesi Kırık köyümüzden, babası Tavşanlı'dan olan İrfan Güleç'i destekleme kararı aldık. İrfan güleç makine mühendisi ve yıllardır milli görüş teşkilatlarında görev almış, Erbakan vakfı kuruluşunda ve genel merkez tarafından çok sevilen şu an Çanakkale il sorumluluğu yapan sevdiğimiz değer verdiğimiz yeni Ahmet Derin'imiz dediğimiz bir kardeşimizdir” dedi.

DERDİM DOMANİÇ'İMİZ

Siyasete atıldığı ilk günden bu yana derdinin Domaniç olduğunu belirten Yalçınsoy, “ Gittiğim her yerde ilçemizin ismini gururla taşıyorum. 81 ilin ve ilçe teşkilatlarımızda artık Domaniç ilçemizin ismini duymayan kalmadı diyebilirim. Yağlı pehlivan güreşlerimizden, Hayme Ana törenimize kadar herkesi davet ediyor ve bilgilendiriyorum. Genel merkez ar ge ve tanıtım Başkanlığı aracılığıyla ilçemizde neler yapılabilir üzerine projeler yaptırıyor ve bu konular üzerinde istişareler yapıyorum. Yaklaşık 2 ay önce ilçemizdeki sıcak su kaynaklarıyla ilgili uyduran yer tespiti yaptırmak yer mühendisleriyle karşılıklı görüşmeler gerçekleştirip sondaj firmasıyla bile anlaşmaya varmıştık. Ticari faaliyet ya da anlam kazanması için yüzeye çıkan suyun sıcaklığının 40 ve üzeri olması gerektiği söylendi. Maalesef ilçemizin belli mevkilerinde çıkan suyun sıcaklığı çok düşük. Bizim projelerimiz çalışmalarımız hazır öyle kuru kuruya siyaset yapmıyoruz. Yine tarım ve turizm konusunda çok sağlam girişimlerimiz olacak. Daha önce yine Domaniç gazetemizde bir demecinde demiştim ki, artık ilçemiz kaderinin bazı ailelere tekelinden kurtarıp, herkesin ve her kesimin her hizmetinden adil bir şekilde faydalanacağı Domaniç göreceğiz. Sözümün arkasındayım” diye belirtti. 

SİYASETE NEZAKET VE ZARAFET GETİRECEĞİZ

Ülkeye ve ilçeye siyasete zarafet ve nezaket katacaklarını bildiren Yalçınsoy, “Partimizin ilçe binası her partinin siyasi mensubuna açıktır. Yeter ki ortak derdimiz Domaniç olsun. Siyaset uğruna kimse kimseyi kırmasın. Hepimiz küçücük ilçede yüz yüze bakıyoruz. Yıllarca büyük şirketlerde yöneticilik yapmış, tarım ve ekonomi okumuş bir kardeşiniz olarak Domaniç'te olduğum sürece ilçemizin dertlerini, sorunlarını çözmek için var gücümle çalışacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Yeniden Refah Partisi olarak ilçemizdeki tüm seçim bölgelerimizde sandık görevlilerimiz ve müşahitlerimiz de sandıklarda olacağız, hiçbir problem çıkmadan yapıcı bir siyasetle seçimleri kardeşçe geçirmek dileğiyle” diye ekledi. SERDAR YİĞİT

Editör: Serdar Yiğit