DomaniçTavşanlı karayolu 16. Kilometrede bulunan Kozcağız köyündeki demir köprü, tadilat nedeniyle geçici olarak trafiğe kapatıldı.

Trafik akışı stabilize köy yollarından güçlükle sağlanıyor.

Çalışmaların tahminen 3 gün sürmesi bekleniyor. Bu süreçte ulaşım, Güney Köyü, Yörgüç, Bozbelen ve Tunçbilek üzerinden sağlanacak.

37 YILDAN BERİ GEÇİCİ DEMİR KÖPRÜ KULLANILIYOR

Yeni güzergâh yolu takriben 22 Km daha uzatıyor. Ayrıca yolun stabilize ve dar köy yolları olduğundan ağır vasıta araçlar geçişleri sık sık zorlaştırıyor.

Kozcağız köprüsü 1986 -1987 yılbaşında sel baskınında kış ortasında yıkılmış yerinde geçici olarak askeri demir köprü yapılmıştı. Domaniç-Tavşanlı yolunun tamamen yenilenmesi planlandığı için geçici köprü ne o yıl yazın ne de sonraki yıllarda yenilenmedi. Domaniçliler 37 yıldan beri geçici demir köprüyü kullanıyor.

Ercan Tekdemir Domaniç'te tarih yazdı Ercan Tekdemir Domaniç'te tarih yazdı

Çarşamba günü ani bir karar la köprü kapatılıp tadilata alınınca bu güzergahta trafik altı üst oldu. Yolun kapalı olduğu gören sürücüler tabelalarla yeni güzergâha yönlendirilse de dar yolarda sıkışmalar, konvoylar oluştu. 

Demir köprünün bazı aksamlarında çürümeden dolayı değişim yapılacağı, bunun içinde üzerindeki asfaltın kazınması gerektiği edinilen bilgiler arasında. Bir aksilik olmazsa yol, Cuma günü açılacak.

Editör: Serdar Yiğit