Uluslararası Çocuk ve Adolesan Diyabet Birliği (ISPAD), her yıl eğitim ve savunuculuk alanında olağanüstü katkılarda bulunan ISPAD üyelerine, ünlü Fransız çocuk diyabet uzmanı Profesör Henri Lestradet adına ödül veriyor. Bu yılın "Lestradet Eğitim ve Savunuculuk Ödülü 2023" ise Domaniç’in ve tüm ülkenin gururu olan Prof. Dr. Şükrü Hatun'a layık görüldü.

Hatun'a verilen bu prestijli ödül, uzun yıllara dayanan emeklerinin ve ülkemizdeki çocuk diyabet alanındaki çalışmaların uluslararası alandaki değerli bir takdirini temsil ediyor. ISPAD tarafından yapılan açıklamada,

"Bu ödülü, hocamızın uzun yıllara dayanan emeklerinin ve ülkemizdeki çocuk diyabet alanındaki çalışmaların uluslararası alandaki değerli bir takdiri olarak görüyor, hocamızı ve ekibini kutluyoruz" denildi.

Prof. Dr. Şükrü Hatun, diyabet alanındaki kıymetli çalışmaları ve çocuklara verdiği destekle tanınıyor. Hatun'un bu ödülü kazanması, Türkiye'nin çocuk sağlığı ve diyabet alanındaki uluslararası itibarını daha da yükseltti.

HATUN: "BU ÖDÜLÜ DİYABETLİ ÇOCUKLARA ADAMAK İSTİYORUM"

Prof. Dr. Şükrü Hatun, ödül ile ilgili yaptığı açıklamada duygularını paylaştı. Hatun,

"Her zamanki gibi, tip 1 diyabetli çocuklara bakarken, telefonumdaki tebrik mesajlarını ve sevgili Gül'ün çok güzel duyurusunu görünce, 'ISPAD (Uluslararası Çocuk ve Adolesan Diyabet Birliği) Lestradet Eğitim ve Savunuculuk Ödülü 2023'ün bana verildiğinin duyurulduğunu anladım. Bu ödül, her yıl, ISPAD tarafından, ünlü Fransız çocuk diyabet uzmanı Profesör Henri Lestradet adına, eğitim ve savunuculuk alanında olağanüstü katkılarda bulunan ISPAD üyelerine verilmektedir" dedi.

Ayrıca Hatun, ödülünü sadece kendisi ve ekibini motive etmekle kalmayacağını, aynı zamanda Türkiye'deki diyabetli çocukları ve ailelerini de sevindireceğine inandığını ifade etti. Hatun, ayrıca bu ödülün, başta sensörler olmak üzere diyabet teknolojilerinin ülkede geri ödenmesi için gösterdikleri çabalara güç katacağına inanıyor.

Prof. Dr. Şükrü Hatun'un kariyeri ve bu ödül, Türkiye'deki çocuk sağlığı ve diyabet alanındaki önemli başarıları yansıtıyor. Hatun, neredeyse 30 yıldır diyabetli çocukların sağlığı için çalışan bir hekim olarak, bu ödülü "daha iyi bir hayat için emek vermeye devam" etme taahhüdü olarak kabul ediyor.

PROF. DR. ŞÜKRÜ HATUN KİMDİR?

1959 yılında Kütahya'nın Domaniç ilçesine bağlı Aksu köyünde doğan Prof. Dr. Şükrü Hatun, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra çocuk sağlığı ve hastalıkları alanında uzmanlık eğitimi aldı. Hatun, Türkiye'deki çocuk diyabet alanında önemli katkılarda bulunmanın yanı sıra, Diyabetli Çocuklar Vakfı'nı kurarak bu alandaki çalışmalarını daha da ileri taşıdı.

Editör: Serdar Yiğit