Öğretmenler günü kutlamasına öğrenci velilerinden oluşan müzik grubunun çalıp söylediği müzik şöleni damgasını vurdu.

Domaniç protokolü ve 154 öğretmenin doldurduğu salonda kutlamalar, Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve Şehit öğretmenler adına yapılan saygı duruşu ile başladı.

İstiklal marşımızın okunmasının ardından kürsüye çıkan Domaniç Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şentürk, öğretmenin ve öğretmenler günün önemine değinen konuşmasını yaptı.

Domaniç’te minik eller yardım yolunda Domaniç’te minik eller yardım yolunda

Şehit öğretmenler adına yapılan video izletişi, emekli olan Gökmen Çakmak ve Semiha Tunç’a Hizmet Şeref Belgesi takdim edildi.

VEDA KONUŞMASI YAPTI

Adaylığı kaldırılan Betül Çetin ve Mustafa Kuday’ın yemin töreni, Karaköy Ortaokulu öğrencilerinin işaret dili ile öğretmen şarkısını söylemesi ile devam eden törende Emekli olan Semiha Tunç dokunaklı bir veda konuşması yaptı.

Tunç,

“Bu asil meslek şöhret ya da servet vaat etmez. Zaten bizim istediğimiz ne servet ne de şöhrettir. Bizim işimiz geleceği şekillendirmektir. Biz bize emanet edilen körpe beyinleri bilimin ışığıyla donatarak yapmak isteriz bunu da.  Ama bunu yapmak isterken gerekli olan altyapıların oluşmasını da isteriz elbette. Öğretmenlere değer vermeyen, hor gören, hem yönetimin hem de öğrencisinin elinde şamar oğlanına çevirenlerin bir gün yaptıkları yanlışı fark etmelerini ve toplum olarak neden bir türlü hak ettiğimiz yere gelemeyişimizin, nedenini anlamalarını bekleriz. Tahsilini tamamlamış öğretmen olmuş genç meslektaşlarımızın sınava tabi tutulmamasını isteriz!
Evet şöhret ve servet istemeyiz ama güzel okullar isteriz. Spor salonları, müzik Odaları, resim atölyeleri, tiyatro salonları, laboratuvarları olan, her branştan yeterli öğretmene sahip, yemek bedelleri devlet tarafından ödendiği için öğrencilerin beslenme sorunları yaşamadığı okullar isteriz. Kültürel ve bilimsel yayınları takip edebilmek, ayda en az 3-4 kitap alabilmek, tiyatroya sinemaya gidebilmek, teknolojik gelişmeleri takip edebilmek için, yeterli maddi imkân isteriz. Peki bu isteklerimiz gerçekleşmiyor diye vaz mı geçeceğiz? İste tam bu noktada büyük önder Mustafa Kemal Atatürk geliyor aklıma. Çünkü O hedeflerini belirlerken, içinde bulunduğu durumun imkân ve şartlarını düşünmedi ve bize de bunu öğütledi. Çünkü geleceği bizim yetiştirdiğimiz çocuklarımız şekillendirecek. Biz çocuklarımıza adaleti, hakkı, hukuku, insan haklarını, alın teriyle helal para kazanmanın ne kadar değerli olduğunu, Cumhuriyet değerlerini öğretip onları vatan ve millet sevgisiyle donatabilirsek işte bu çocuklarımızın yaratacağı Türkiye bizim hayallerimizin Türkiye'si olur. Ben öğretmenlik kariyerim boyunca becerebildiğim kadarıyla bunları yapmaya çalıştım. Bundan sonrasında sizler devam edeceksiniz. Çünkü sizler Türkiye Cumhuriyeti’nin öğretmenlerisiniz, çünkü sizler Atatürk'ün aydınlık öğretmenlerisiniz” dedi.

Son olarak sahneye öğrenci velilerinden oluşan Murat Öztürk, Ufuk Ünlü, Furkan Ertuğrul, Murat Yardımcı, Sevgi Yaman ve Semra Erdoğan ekibi, salonu dolduran öğretmenlerin kulaklarının pasını sildi. Müzik eşliğinde coşan öğretmenler velilerin bu jestini ayakta alkışladılar.

Editör: Serdar Yiğit