Geçen hafta Martta seçim var yazım ile siyasilerin ve siyasetin hareketlendiğini yazmıştım. Yazımda beş aylığına da olsa kıymetleneceğimizi, önümüzdeki seçimlerde telafisinin beş sene sonra olacağı tercihlerimizin öneminden bahsetmiştim. Yani Mahalli İdareler seçiminde kullanacağımız oyların önemliliğinden.

Koca dağdan sonra İlçe merkezimize de kar düştü. Kar bereketi Domaniç siyasetine de yansıdı maşallah.

Mart ayı yaklaştıkça ve siyasi partilerin belirlediği adaylık süresinin zamanının daralması, aday adaylarının müracaatları derken, İlçemiz Domaniç'te de aday adayı bereketi yaşanmakta.

Siyasetten önce şimdiye kadar takip ettiğim kadarıyla köylerimiz başta olmak üzere İlçe merkezimiz için bilhassa Muhtar aday adayları birbir adaylık açıklamalarını yapmaktalar. İlçe merkezi ve köylerimizde de Muhtarlık yarışı bir hayli hızlı geçeceğe benziyor.

İlçe merkezimiz açısından Muhtarlık kolay gibi görünsede muhakkak zorlukları vardır. Köylerimizde ise Muhtarlık yapmak bir hayli zor olsa gerek. Eksik olan Köy yolları, su sıkıntısı çeken ve alt yapısının tamamlanmasını bekleyen köylerimiz mevcut halihazırda. Sıkıntılarının bazılarını yazabildiğim köylerimiz için Muhtar adayı olanlara çıktıkları yolda başarılar diliyorum.

Muhtarlık yarışı demişken. Özellikle Köy Muhtarlarımızın, dertlerinin ve sorunlarının muhatabı olacak olan İl Genel Meclisi Üyesi Aday adayları da birbir adaylıklarını açıklamaya başladılar. İşte bu alan bence Domaniç'in siyasetteki en zor kulvarı. İlçemizin 30 dan fazla köyünün tüm sorunları ve çözüm yolları İl Genel Meclisi Üyelerinden geçmekte. Gerçekten, abartısız yazıyorum aday adayı olup seçilecek olan encümenlerin işi çok zor. Allah kolaylık versin.

Gel gelelim İlçe merkezimize ve Belediye Başkanı aday adayları konusuna. Maşallah bir bereketli bir bereketli ki. Şu ana kadar toplam değişik partilerden olmak üzere 10 tane belediye başkanı aday adayı var. Muhakkak her birinin kendince Domaniç’in gelişmesi ve kalkınması adına 2024 yılı sonrası için ileriye dönük projeleri var. Öncelikle ehil, sonrasında Domaniç'i sosyal ve ekonomik olarak ileriye taşıyacak adayların Belediye başkanı seçimine girmesi temennisinde bulunarak, ilçemizin Şehrül Emin'i, işinin ehli olsun duasında bulunarak, ilçemizin belli başlı sorunlarını tekrardan aday adaylarımıza hatırlatmak istiyorum.

Domaniç'in en öncelikli sorunu Tavşanlı-Domaniç yol sorunu. Her ne kadar genel siyaset konusu olsada ivedilikle çözümü gereken bir sorun. İlçe merkezimizin en büyük sorunu ise doğal gaz ve alt yapı sorunu olarak gözümüze çarpmakta. İlçemizin alt yapısı 1960 yılında yapılmış bir alt yapı. Muhakkak değişimi şart. Her ne kadar yerel yönetimin ilgi alanıdır bilmiyorum ama kavşaklarımızın ışıklandırma sorunu da var tabikide. O kadar çok sorunumuz var ki ilçemizin aslında, ben yerimin darlığı ile bu kadarını yazabildim. Uzun lafın kısası, 2024 yılı seçilecek başkanımızın ilk önceliği bu sorunlar olmalı.

Aday adaylarının bereketi Domaniç İlçemizin geleceğine de yansısın inşallah. Bereketli günler görmek için kalın sağlıcakla.