Yerel Seçimlerden sonra aradan bir ay kadar bir zaman geçti. Kazananlara başarılar dileriz, kaybedenlere geçmiş olsun !

Kazananlar bir taraftan çalışma kadrolarını kurarken diğer taraftan tebrikleri kabul ediyorlar ki bu tebrik işi de biraz fazla sürdü sanki…

Önceki seçimlerden sonra muhtarlar bir hışımla bir şeyler yapmaya başlarlardı. Bu seçimde çok aday patlaması yaşadık, ne vaatler dinledik, gördük, okuduk ama sanki yeni seçilen muhtarlarda pek bir hareket yok gibi.

Kaybedenlerden darılanlar küsenler var. Sosyal medyada sitemkâr paylaşımlar, meydanlarda seçmenlere tavır yapanlar varmış duyuyor görüyoruz. Küskün ve kırgın adayların kaybettikten sonraki tavırları kendilerine daha çok kaybettiriyor. “ iyi ki buna oy vermemişim dedirtiyor. Oysa önümüzde 5 yıl sonra yine seçimler var. Adaysan kazanmak için bugünden başlayacaksın ! Oy vermeyenlere kızmak yerine neden oy alamadığına bakacaksın.

Biz 18 yıldan beri Domaniç’te varız. Özellikle milli bayramlarda ülkenin kurucu partisi olan CHP’lilerin, milli bayramlarda olmayışını sürekli eleştirmiştik. Son birkaç yıldır CHP’liler milli bayramlarda boy göstermeye, adeta kuruluş ayarlarına dönerek, adında geçen Halk kelimesine uyarcasına halkın içine çıkmaya başlamışlardı. Son seçimlerde de bunun faydasını gördüler.

Elbette tek faktör bu değil ama önemli bir faktör…

Son 23 Nisan Çocuk Bayramında ilçemizdeki siyasi partilerin katılmadığını görmek bizi çok çok üzdü. Sizler bu milletin manevi değerlerine iktidarda olmak şartı ile mi sahip çıkıyorsunuz ? sorusunu akıllara getirdi.

Öte yandan her milli bayramda iktidarı milli bayramlara önem vermemekle eleştiren CHP’lilerden farklı bir milli bayram beklerdik. Belki zaman dardı ama öyle ahım şahım bir fark göremedik. Önümüzde 19 Mayıs var. Bakalım CHP 19 Mayıs’ta Domaniç Gençleri için ne yapacak göreceğiz.

Bu milli bayramları malum sürekli eleştiriyoruz. Protokol dedikleri kurum ve kuruluşların çalışanları, idari amirin ve kanunun gücüyle zorla meydana çıkarılıyor, saygı duruşu ve istiklal marşı ve zoraki yazdırılmış günün anlam ve önemi konuşması, bayramın içeriğine göre çocuklara veya gençlere işkence, kapanış. Oysa bu bayramlar göstermelik, “YAPTIM OLDU” mantığı ile değil günler öncesinden halka anlatılarak halkın katılımı ile coşku ile olmalı.

Dünyanın gelişmiş ülkelerine bakın ! Tamamı kültürüne sahip çıkan ülkelerdir. Bizde namazda, haçta, kurbanda, oruçta, milli bayramlarda, göstermelik…

Son cümle; 5 Mayıs’ta dünyanın tek Ebe Hatun Türbesinin bulunduğu Domaniç’te, Yılın Ebesi Töreni için artık kolları sıvamamız lazım.

19 Mayıs’ta Domaniç’te, Kayı Gençlerine Kayı Yörüğü Atatürk’ün armağan ettiği gün gençler için aktivite lazım.  Bize heyecan lazım. Bize inanç lazım, bize iman lazım, bize coşku lazım.

BİZE SAMİMİYET LAZIM.