Neredeyse her seçim döneminde bütün ülkede olduğu gibi Domaniç'te de ağzı bozuklar, dedikoducular, liderine aşıklar ortamı gererdi.

Gazetede, bir partinin adayının haberini yaptığımızda, diğer partinin aşırıları, haberi yayınlanan adaya hakaretler yağdırır, anne babasının, amcasının dayısının, teyzesinin bacısının bu partili olduğunu bile bile küfreder, hakaretler ederdi. 

Eskiden işin iç yüzünü bilmezdik; Ecevit ile Demirel'in kamera önünde tartışmalarının aslı olduğunu düşünür, bunlar birbirine rakipse, bu kadar birbirlerine muhalifse, araları açıktır ve küslerdir diye bizde onların gazı ile aşağıda; “Komünistler Moskova'ya” veya “Faşistler Amerika'ya” sloganları atar ayrışır, kapışır hatta birbirimizi aynı marka silahlarla öldürürdük. 

Sonra darbe oldu. Sağcısı solcusu aynı koğuşlarda aynı kişilerden dayak yedik, fırça yedik ve anladık ki aslında hepimizin davası Türkiye imiş. 

Yeni bir dönem başladı. Uğur Dündar moderatörlüğünde Ecevit'i, Demirel'i, Türkeş'i, Erbakan'ı ve diğerlerini aynı masanın etrafında kibar kibar memleket meselelerine bakış açılarını konuşurken gördük.

Ancak fazla sürmedi. Yine ve yeniden ayrışmamız uzun sürmedi. 80'lerde terörle ayrışma başladı. Sonra cemaatler arası kutuplaşma ile devam etti. 

Meclise gidenler gözleri ile görüyor, bir kısmımızda internet ortamında araştırarak işi çözüyor. Bizi sokakta ayrıştıranlar, birbirleri ile ekranlarda tartışanlar, kulisler de şen şakrak ihale paylaşıyor, birlikte işler yapıyor. Bizde aşağıda beylerin avukatlığını yapacağız diye birbirimizi yiyoruz.

Çok şükür insanımız gerçekleri görmüş olacak ki farklı siyasi görüşleri olanlar önceki yıllarda olduğu kadar kırıcı değiller. Dileriz ve umarız ki böyle kalır böyle devam eder. 

Bu seçim sürecinde bugüne kadar ilçemizde çok şükür kimse kimseye hakaret etmiyor. Aday çokluğuna rağmen iftiralar dedikodular önceki yıllardaki gibi havalarda uçuşmuyor. 

Çok demokratik kardeşçe bir seçim havası yaşıyoruz. 

Önümüzdeki bir ay boyunca da nazar değmez ve insanca fikir mücadelesi yaparak el birliği ile Domaniç için bir şeyler yapma derdinde oluruz. 

Teşekkürler Domaniç'im çok güzel bir seçim havası yaşıyor ve yaşatıyorsun!