Aile büyüğümüz annemizde sağlık sorunları baş gösterdiği için yaklaşık bir aydır sizlerden ayrı kaldım.  Rabbim bütün Hastalarımıza şafi sıfatına hürmeten acil şifalar versin inşallah. Şükürler olsun ki durumu her geçen gün iyiye gidiyor. Ve nihayetinde sizlere yazma fırsatı buldum bu hafta itibariyle.

Öncelikle yazıma başlarken, geçtiğimiz hafta Cumartesi'yi Pazar'a bağlayan gece Berat gecesiydi. Yüce Allah’ın biz kullarına bağışlanma kapılarını ardına kadar açtığı ve Ramazan-ı Şerif’in habercisi olan Berat Kandili, Türk ve İslam Alemine hayırlar getirsin. Geçmiş kandiliniz mübarek olsun.

Asıl konumuza gelecek olursak, (LA-EDRİ) nin bir sözüyle başlamak istiyorum yazıma. "Makamlar insanlara değil, insanlar makamlara değer kazandırır". Diyor ünlü düşünür.

Malumunuz Mart sonunda yerel seçim var. Belediye başkanı, Belediye meclis üyeleri, Muhtar ve İl Genel Meclisi Üyelerini seçeceğiz. Geçen aylarda yazdığım bir yazıyı Şehrül Emin başlığıyla  yazmıştım. O yazımda da anlatmıştım Şehrül Emin'i. Kısaca yine hatırlatayım. Eskiden büyüklerimiz Belediye başkanı demezler Şehrül Emin derlermiş. Belediye başkanları, kendisine güvenilerek emanet edilen o ilçeyi temsil etmeleri nedeniyle Şehrül Emin ( İlçenin güvenilir insanı ) olarak anılırlarmış.

Her neyse. Seçime sayılı günler kala bütün siyasilerin adayları netleşti. Muhtarlıklar ise daha bir başka heyecan. Domaniç’te siz Domaniç’liler gibi sıradan ve sade bir vatandaş olarak yaşayan bendeniz, bir kaç söz etmek istiyorum şehrin, Şehrül Emin adaylarına.

Domaniç’in ve Domaniçlinin altyapı başta olmak  üzere doğal gaz, ulaşım, göç ve İstihdam gibi herkesin bildiği malum sorunları mevcut. Bu yazımda uzun uzun yazmayacağım.

-Hangi aday kazanırsa kazansın, kazanan Domaniç olsun.

-Şehrimizin Kazananı Şehrül Emin'i o eminlik makamına değer katsın.

-Domaniçlilik hukuku korunsun. Kavgadan gürültüden uzak bir seçim süreci yaşayalım. Seçim bittiğinde birbirimizle oturup sohbet edeceğimiz, düğünümüzü ve cenazemizi beraber kaldıracağımız unutulmasın.

-Bütün partilerden popülist vaatler yerine, çocuklar, kadınlar, engelliler, yaşlılar, emekliler ve gençler gibi topluluklar ile ilgili olabilirliği olan projeler üretmesini bekliyorum.

-Adaylarımızın seçim dönemindeki tavırlarının seçim sonrasında da devam ettirmesini beklemek bir vatandaş olarak en büyük arzumdur.

-Her bir adayımız biz Domaniç’iler için kıymetli insanlar. Onlarda bu kıymete layık oldukları Domaniç insanını hiç bir zaman unutmasınlar.

-Domaniç’in kırmızı çizgisi olan tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıksınlar.

Velhasıl Domaniç’in Şehrül Emin adayları, kazansalar da kaybetseler de, Domaniç’e ve Domaniçliye sahip çıksınlar. Sevgi, saygı, hoşgörü ve sağlıkla kalın.