FENER ALAYINA MUHTEŞEM KATILIM

Cumhuriyet kutlamaları bir gün öncesinden başladı. Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünden anıta çelenk sunumu ile başlayan kutlamalar aynı günün akşamı fener alayı ile devam etti.
Domaniç tarihinde hiç olmadığı kadar yüksek bir katılımın gerçekleştiği fener alayı, çarşı içindeki yürüyüşün ardından Atatürk Anıtı önünde sona erdi. 

İlçemizin sevilen yerel sanatçısı Osman Demiröz'ün eşliğinde çoğunluğu kadın ve gençlerden oluşan kalabalık, cumhuriyet marşları ile coşarken Hatice Aykan ve folklor ekibi önderliğinde halkında katılımı ile danslarla devam etti. 

TÜM OKULLAR TEK SES

İlçedeki tüm okullar nizami tören yürüyüşü ile Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde toplandı. Domaniç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Oktay Yavuz koordinesinde, yerlerini alan yüzlerce öğrenci hep bir ağızdan İstiklal marşımızı okudu. 

Öğrenciler, daha sonra tören yürüyüşü ve bando eşliğinde Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtından, Osmanlı'nın Doğuşunun başladığı Ebe Hatun alanına çıktılar. Güreş alanındaki tribünleri hınca hınç dolduran kalabalığı selamlayan öğrenciler, alanda yerlerini aldıktan sonra saygı duruşu, istiklal marşımız hep bir ağızdan okundu.

İlçe Kaymakamı Muhammed Furkan Okumuş ile Belediye Başkanı Sahvet Ertürk'ün halkı selamladıktan sonra İlçe Kaymakamı günün anlam ve önemini anlatan konuşmasını yaptı. 

CUMHURİYET ÇOCUKLARINA ÖDÜL TÖRENİ

Cumhuriyetimizin 100. Yılı etkinlikleri çerçevesinde kompozisyon, resim, şiir ve koşu yarışlarından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildikten sonra tüm okulların geçit töreni başladı. Tribünlerin ayakta izlediği muhteşem geçidin ardından sahneye folklor ekibi çıktı. 

Okunan cumhuriyet şiirlerinden sonra koro ve koreografi gösterisi göğüsleri kabarttı.
Gurur ve gözyaşları ile izlenen bayrak dansı ise şölene ayrı bir güzellik kattı.

CUMHURİYET ATEŞİ GÖSTERİSİ 

Cumhuriyetimizin 100. Yıl kutlama töreni Neşe Tekdemir İlik öğretmenin hazırladığı Cumhuriyet Ateşi 
gösterisi ile son buldu. 

Cumhuriyet öncesi ve sonrasının sergilendiği sahne gösterisinde Neşe Hoca o muhteşem sesi ile Domaniç'i inleterek özetlediği Cumhuriyet ve Atatürk anlatısında yediden yetmişe tüm katılımcılar hıçkıra hıçkıra ağladıkları görüldü.

PROGRAMI YAPAN ÖĞRETMENLERLE KUCAKLAŞMA

Resmi tören bitmesine rağmen alanı dolduran kalabalık sahneye inerek bu muhteşem programı hazırlayan öğretmenlerle kucaklaşmak, tebrik etmek için sıraya 
girerek dakikalarca bekleyip alanı 
                      terk etmedi.

İlkbaharın Müjdecisi: Leylekler Domaniç’te Konakladı İlkbaharın Müjdecisi: Leylekler Domaniç’te Konakladı

        MUSTAFA YİĞİT         SERDAR YİĞİT

Editör: Serdar Yiğit