Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Sağlık ve İyilik Hareketi Topluluğu, bu özel günün anlamını doğanın güzellikleriyle birleştirerek unutulmaz bir etkinlik düzenledi. Yürüyüş, 1400 rakımlı Kocayayla'dan başlayarak, doğanın göz alıcı sonbahar manzaraları eşliğinde gerçekleşti.

Yaklaşık 70 kişilik bir ekip, Dağcılık İl Temsilcisi ve Padok Arama Kurtarma Doğa Sporları Kulübü'nün deneyimli lideri Zekiye Kaya tarafından yönlendirildi. Ekip, Topuk Yayla Tabiat Parkı'na doğru ilerleyerek, 7 kilometrelik parkuru başarıyla tamamladı.

Yürüyüş boyunca katılımcılar, doğanın huzur veren atmosferinin tadını çıkardılar. Domaniç Dağları'nda doğa ile iç içe geçirilen bu özel yürüyüş, Cumhuriyet Bayramı'nın anlamını ve coşkusunu doğal güzelliklerle birleştirerek unutulmaz bir deneyim sunmuş oldu.

Domaniç Gazetesi 29 Yaşında! Domaniç Gazetesi 29 Yaşında!

Yürüyüşe katılan Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) önceki Rektörü ve 24., 25. ve 26. Dönem Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Vural Kavuncu, renk cümbüşü içinde anlamlı bir yürüyüş gerçekleştirdiklerini söyledi.

Domaniç'in hem tarihi özellikleri hem de doğal güzellikleriyle cennetten bir parça olduğunu belirten Kavuncu, şöyle konuştu:" Bugün KSBÜ olarak tıp ve diş hekimliği fakültelerinin oluşturduğu 'Sağlıkta İyilik Hareketi Topluluğu'yla birlikte Domaniç Yaylalarındayız. Doktorlar sadece hastaları iyi eden insanlar değil, aynı zamanda yaşantılarıyla topluma örnek olan kişilerdir. Burada kendileri topluma şu mesajı vermek istiyorlar. Doğa yürüyüşleriyle sağlıklı bir hayata hep beraber bir adım atalım ve yaşayalım istedik. Bunu da cumhuriyetimizin yüzüncü kuruluş yıl dönümüne denk getirerek yapaılım dedik. Bu yürüyüşü 100. Yıl dönümüne adıyoruz. Ve bütün ülkemizde yaşayan herkesi Domaniç dağlarına bu güzellikleri görmeye davet ediyoruz” dedi. 

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp fakültesi dönem 5 öğrencisi ve Sağlık ve İyilik Hareketi Topluluğu yöneticisi Havvanur Çiftçi, “Sağlık ve İyilik Hareketi Topluluğu tıp fakültesi ve diş hekimliği fakültesi öğrencilerinden oluşan sağlıkta iyiliğe ulaşmayı hedefleyen bir grup gençtir. Mesleki ve kişisel anlamda gelişebilmek için etkinlikler düzenliyoruz. Bu etkinliklerden biri de doğa yürüyüşü. Domaniç'e geldik. Domaniç yürüyüşünü tarih olarak 29 Ekim haftasına denk getirdik. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında, Osmanlı'nın kurulduğu topraklar olan Domaniç'te burada kutlayarak yürüyüşümüze anlam katmak istedik” diye konuştu.
MUSTAFA - SERDAR YİĞİT

Editör: Serdar Yiğit