Domaniç, geçmiş ile geleceğin yaşandığı yerdir.

Sık sık sular kesilir mesela.
 
Üç beş sosyal medya kahramanı Belediye Başkanına, Su İşleri Müdürünü ve bu konuda kılını kıpırdatmayan basına da lafını sokar. 

Çıkan haberleri ne hikmetse okumamış görmemiştir. İşin aslı ise görmezden gelerek çamur atıp kahraman olmaktır. Algı yaratmaya çalışır çakal kerata!

Kesilen sularla ilgili haberi binlerce kişi okur ama birkaç kişi beğenir. Sen zannedersin ki su kesintisine kimse tepki vermiyor. Haber, boşuna yapılmış! 

İşin aslı; Hasan haberi okumuş ama susmuştur, korkmuştur, kibir yapmış tepkisini gizlemiştir.  Hemen güvenilir kaynağa yani Hansa sorarsın.  Hans dediysek Hans'ın yaptığı Google… Haberi binlerce kişinin okuduğunu şak diye belgelerle saliselerle söyler sana. “Sen bizim Coca Cola'yı protesto ediyon” diye de gücenmez. Aldığı paranın hakkını öder işini yapar. 

Madem bizim Hasan sosyal medya platformunda kıvırıyor çarşıya çıkıp bir kulak kabartayım dersin! Aman Allah'ım çarşı kaynıyor. Millet işin geyiğinde. “ Eskisi gibi testilerle eve su getiriyoruz”.  “Karı su döktü ben yıkandım” ha ha ha …
21.Yüzyıl Domaniç'inde eskileri yaşamak ayrıcalıktır gardaş… Hey gidi günler hey ! Neydi o çeşme başı muhabbetleri be o günleri yaşadık şükür. 

Sular gelir elektrikler gider. Bazıları homurdanmaya başlar. “Kardeşim bu devirde hala elektrikler kesiliyor”  “Aman olsun varsın ! Ne güzel nostalji oluyor ya. Eskisi gibi yaktık mumları…” diyen mi ararsın gaz lambası aldım eskileri yaşadım diyenimi….

Elektrikler gelir, dünyada bin bit hıza ulaşan, bizde ise en iyi günlerinde 50- 60 bit hıza çıkan internet gider…. “İyi oldu ya evde çoluk çocukla tanıştık. Ya babamda da ne hikayeler varmış. Anam da mısır patlattı…”

Eskisi kadar olmasa da haftada bir iki defa da telefonlarımız bize eski günleri yaşatır.

Hatta biliyor musunuz Domaniç'te internetin, cep telefonunun çekmediği çok sayıda köyümüz vardır. 5 yılda bir vekil gözümüzün önünde şebekeleri tek tek arar “Ata yadigarı topraklar” diye başlar tehdit eder bazen de rica eder. 

Sonra müjdeyi verir. “Arkadaşlar, yakında şebekeniz kuruluyor işinizi çözdüm” alkış alkış alkış….

Domaniç işte! Etkisiz siyasiler, tepkisiz insanlar, her aksiliğin geyiğini yaparak milletin gazını alan sivri akıllılar. Alınmayan hizmetin karşılığında ödenen faturalar. 

Domaniç'te yaşıyorsanız eskileri aramazsınız hani son zamanlarda bazı kanallar eski Türkiye diyor acıtasyon yapa yapa anlatıyor ya. Valla o kadarda kötü değil. 

Biz Domaniçliler sürekli eski ile yeni arasından gidip geliyoruz. Hatta eski Türkiye de eskiden zam gelecek diye sigara satılmaz millet kuyruğa girermiş ya. İşte biz bu nostaljiyi bile yaşıyoruz. 

Ha biz Domaniç'i biliyor Domaniç'i söylüyoruz da belki de ülkenin her yerinde aynıdır. 

Bilemeyiz!