Allah yerini Cennet, ruhunu şâd, varlığını özgür kılsın inşallah. En karanlık vakitlerimizde bizlere ışık oldun. Cepheden cepheye, siperden sipere koştun. Vatan savundun. Milleti korudun. Allah da senden razı kere razı olsun.

Sen var oldun ki bugün biz varız. Seninle mahvolmaktan kurtuldu inancımız. Seninle susmaktan kurtuldu ezanımız. Seninle yeniden dalgalandı Ay’ımız Yıldız’ımız. Dün, bugün ve yarın için sen bize hakkını helal et inşallah.

Örneksin. Türk’ün idealisin. Benzemek istediğimiz, rehber edindiğimizsin. Memleketin idaresini millete verensin. Kahramansın, destansın, birleştiren ve bir tutansın. Sana kem bakan utansın.

Koca millet helallik verdi sana, ne olur; gittiğin yere bizi de al yanında. Her 10 Kasım’da Türk Milleti okur ruhuna Fatiha; Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sen yüreklerimizde, sen gönüllerimizde, sen akıllarımızda ve duygularımızda olacaksın daima.

Yüreği temiz, vicdanı temiz, niyeti temiz; bizlere nasip olmuş en iyi ve en mühim liderimiz. Biliyoruz; yeri geldi toprağın üzerinde, karda kışta üzerinde bir battaniye ile uyudun… Yeri geldi saraylarda Dünya’nın en önde gelen liderleri ile balolara katıldın… Yeri geldi meydanlarda cenk eyledin… Yeri geldi ellisinden sonra yeni bir alfabeyi önce öğrendin, sonra öğrettin… Bizi sevdin, bizi onore ettin. Bizi övdün. Üzüntü içinde ve bitap vaziyette en kötü zamanlarımızı yaşarken bize inandın. Güvendin. Türk denilince akla gelen insan; Atatürk, rahmetin çok, toprağın bol olsun inşallah.

Tarihte yalnızca 1 Atatürk yer aldı ve daima 1 Atatürk olacak.

Mehmetler, Ahmetler, Ayşeler, Mustafalar, Haticeler, Elifler, Kemaller, Osmanlar, Aliler, Recepler, Fatihler hep birden Atatürk’ün ideallerinin ve memleket sevgisinin, Türk sevdasının muhafızları, fedaileri oldular ve olacaklar.

Ruhunun selameti için bugün Atatürk’e atfen okunan tüm dualar kabul olsun inşallah.

İlkeleri ile inkılaplarıyla İslam’ın ak yüzü olan Atatürk’ü hürmet ve özlemle anıyor ve yurdu işgalci ecnebilerden kurtaran, Dünya’da eşi benzeri olmayan zeka, kabiliyet ile ahlakını örnek alıyoruz.

Ölümünden ziyade ölümsüzlüğüne duyduğumuz saygıyı hissediyoruz. Ölümünü değil, hatırası ve mirasını yâd ediyoruz.

Atatürk’ün ruhuna ve vatanımızın kurtarılması ile kurulmasına yürekten hizmet eden şehit/gazilerimizin ruhlarına dua ediyoruz.

Dünya tarihinin görmüş olduğu en büyük ve başarılı devlet insanı Mustafa Kemal Atatürk. Türk’ün inancının ve varlığının uğruna yaşantısını adamış bir asker, bir gazi, bir Başkumandan. Özgürlüğün, hukukun ve kanunun adamı.

Hâl, hareket ve tavırlarındaki asillik Türk’ün üstün vasıflara sahip bir ulus olduğunu tüm Dünya’ya ispat ediyordu. Gerektiğinde aykırı davranmaktan çekinmeyen, yeniliğin ve yenilenmenin gücüne inanan, inandığına etrafını da inandıran ve en nihayetinde bedeninde, bünyesinde, sıfatında Türk Devleti’nin şahsiyet bulduğu bir devrimciydi. Yaradan bizlere onun açmış olduğu yolda ilerlemeyi nasip eylesin.

Atatürk’ün son nefesini verdiği gün olan 10 Kasım’da, yaşantısında Gazi Paşa ile beraber düşmana karşı vuruşmuş tüm Gazi Atalarımız’ın ruhlarına gani gani rahmetler olsun.

Atatürk kuvvettir. Atatürk dirayettir. Atatürk hürriyettir. O en Türk’tür. 10 Kasım vesilesiyle Atatürk’ü Dünya’ya getiren, yetiştiren ve Türk Milleti’ne hizmet etmeye hayatını adamış bir vatanperver haline getiren anası Zübeyde Hanım ve babası Ali Rıza Efendi’ye Allah rahmet eylesin.

Şükürler olsun ki Yaradan Türk Milleti’ne Atatürk’ü verdi. Türk Uygarlığı tarihinin en buhranlı döneminde, yok edilme tehlikesinin vahşi saldırıları her yönden bizlere hücum ederken bu bunalımı bertaraf edip aydınlığa çıkmamızı sağlayacak olan deha ve yetenek Gazi Mustafa Kemal Atatürk idi.

Türkiye Cumhuriyeti bugün yastadır.

Atamız’ın vefatının yıldönümünde tüm Türk Milleti’nin başı sağ olsun.