“Endemik kaza” olur mu demeyin olur çünkü sadece bizde oluyor.

Dünyanın kaç ülkesinde düğünlerde eğlenirken, ortada oynayan oyuncuların arasına girip havalı havalı silah atan ağır abiler var ?

Gelinle damadın, sünnet çocuğunun başına silah dayayıp ateş ederken o asil duruşu ile hava atan, düğüne ayrı bir hava katan zihniyet bizden başka nerede var?

Düğünlere silah atanlar olmasa, Allah damadın canını kendi düğününde nasıl bir serseri kurşun ile alacak ?

Dünyanın hangi ülkesinde düğüne gelen sevgili dostlarımız, düğün sahibini onurlandırmak için havaya ateş ederken yanlışlıkla gelini, damadı, sünnet çocuğunu veya bir başka düğün davetlisini “KAZARA ÖLDÜRÜYORLAR”

 Dünyanın hangi ülkesinde köylüye kış ağzı ormandan odun getirme izni veriliyor da, köylüler parayı basıp aldığı traktörlere reflektör takmadıkları için, ayna takmadıkları için, üst koruma takmadıkları için, trafik kurallarını bilmedikleri veya uymadıkları için “KAZARA ÖLÜYOR veya ÖLDÜRÜYORLAR ?”

 Dünyanın hangi ülkesinde sürücüler sola dönmek için genelde sinyal siz sağa açılıp sonra pat diye sola dönerek “KAZARA ÖLÜYOR veya ÖLDÜRÜYORLAR ?”

 Dünyanın kaç ülkesinde insanlar, inşaatlardan düşerek, madenlerde patlama altında kalarak, düğünlerde yığıldıkları balkonu çökerterek, depremlerde koca koca apartmanların denetimsizlikten çökmesi sonucu, sel önünde çamur altında kalarak, “KAZARA ÖLÜYOR veya ÖLDÜRÜYORLAR ?”

 Dünyanın kaç ülkesinde yola zift ve mucur atarak sürücülerden asfaltı yatıştırması bekleniyor. Bu mantıkla  yılda kaç canımız “KAZARA ÖLÜYOR veya ÖLDÜRÜYORLAR ?”

 Kazılıp bırakılan halka da, “Yolun oturması lazım sabredin” diyerek yapılan Endemik uygulama sonucu her yıl kaç araç ön takımları dağıtıyor, kaç araç takla atıyor, kaç sürücü  “KAZARA ÖLÜYOR veya ÖLDÜRÜYORLAR ?”

 Dinamitle patlatılarak açılan dağların arasından geçerken, kenarlardan düşen taşlardan dünyanın neresinde bir insanın burnu kanamıştır. Bizde KAZARA İNSANLAR ÖLÜYOR veya ÖLDÜRÜYORLAR ?”

 Dünyada kaç ülkede sokakta gezerken, kahvede otururken sözde mafyaların çetelerin silahlı çatışma arasında kalarak kaç kişi “KAZARA ÖLÜYOR veya ÖLDÜRÜLÜYORLAR ? ”

 Aklımıza gelenler bunlar ve bunlar bize özel bizim kazalarımız, bizim ölümlerimiz.

Peki, biz bu kadar yanlışlığa bu kadar adaletsizliğe nasıl oluyor da ses çıkarmıyor, çıkaranı desteklemiyor, pısırık pısırık boyun eğiyoruz?

Çünkü tüm bunların sorumlusu biattçı, dinci, cahil kafalar.

Biatçılar yapılmayan yolda kaza yapıp evladını bile kaybetse kendinden üstün gördüklerine biat eder ve susar…

Dindar Allah’ına toz kondurmazken dinci tam bir Allah düşmanıdır. En acısı da farkında değildir. Başına gelen her musibetten Allah’ı sorumlu tutar. Allah yaptı diyerek, diyenlere inanarak Allah’a iftira atar ve susar.  İşte bu cahil kafaların yüzünden bizim sayısız ENDEMİK KAZALARIMIZ VE KURBANLARIMIZ VARDIR.