Domaniç'te 5 partiden 5 belediye başkanı adayı, 10 il genel meclisi üyesi adayı,  Çukurca'da 2 belediye başkan adayı, köy ve mahallelerimizden 100 kadar muhtar adayımız var. 

Bu yıl her üç kategoride çok kaliteli adaylar yarışıyor. Eskisi gibi donanımsız, 'ya tutarsa' diye aday olanlar neredeyse yok gibi . Muhtar adaylarımız bile o kadar donanımlı ki kazanmak için canla başla çalışıyor, koşturuyor, proje üretiyor, fikir üretiyor, çok kaliteli bir yarış sergiliyorlar.

Belediye Başkan adaylarımızın performansı, basından tanıdığımız parti liderlerini aratmıyor. Yemiyor, içmiyor, yatmıyor, oturmuyor herhalde hiç uyumuyor sadece kazanmak ve kazandırmak için çalışıyorlar. 

Çalışmalarına bire bir şahit olduğumuz adayların emeklerine ve masraflarına baktıkça insanın içi acıyor. “Bu kadar emeğe bu kadar masrafa karşı keşke imkân olsa da hepsini kazandırsak”  diyesi geliyor insanın.

Değerli Domaniçliler, 31 Mart'ta seçime gideceğiz. Herkesin kendine göre bir kriteri var. 
Kimimiz muhtarını seçerken, “Gariban bari maaş alsın”  diye oy verecek ki sonra da hizmet beklemesin. Bir diğer kriter, bizim akraba kriteri ki bile bile lades olur. Aklı başında olanlarda hizmet alabileceği adaya oy verecek. Adaylık sürecinde en çok emek harcayan, en çok koşturan, masraf yapan, çalışmalarında başarı gösteren adaylara oy verecek . Kazanan adaydan hizmet bekliyorsak bize göre olması gerekende budur. 

Belediye başkan adaylıklarında da durum aynı. Bu yıla gelene kadar biz bu kadar kaliteli bir proje üreten aday görmedik. Her bir adayımızın performansı takdire şayan.

Dileriz ve umarız ki aklı selim ile oy kullanır en doğru adayı seçeriz…
Her seçimde, “SATILIK OYLAR KİME GİTTİ” “diye bir laf çıkar ilçemizde. Gönül ister ki hiçbir adayımız oyunu satanları muhatap almasın.  Bugün oyunu satan yarın nelerini satmaz ki. 
Seçimin sonunda bir aday birinci gelecek geri kalan adaylar çok ama çok üzülecek. Keşke onları daha fazla üzmemek adına sevincimizi abartmasak. Keşke seçimden galip çıkan kaybedenleri yanına alıp onlarla bir danışma komisyonu kursa. Oturup bir yemek yese. Onların heyecanından aklından yararlansa da Domaniç kazansa.

Gelelim en önemli seçime. Biz yıllardan beri en önemli seçim, İl Genel Meclisi Üyeleri deriz. Tüm Kütahya'nın il ve ilçelerinden çıkan adaylardan oluşacak İl Genel Meclisi Üyeleri, Meclisten köylerine hizmet getirmek için kurtlar sofrasına oturacaklar. Açık söyleyelim, meclis bütçesinden pay koparmak için resmen çakal olmak gerekiyor. Seçeceğimiz aday çok uyanık, çok girişken, eli bol olmalı. Ağzı iyi laf yapan, kolay dost kazanan,  çevre yapan, sempatik biri olmalı.

Tüm Domaniç'in oyları bir milletvekili bile çıkaramıyor. Zaten vekillerin de bir yetkisi etkisi kalmadı yeni sistemde. Kurumlarla, bürokratlarla iyi ilişki kuran kazanır. Seçerken bunlara dikkat edelim. 
Bizim parti, bizim akraba, gariban gibi kriterler hepimize kaybettirir.  Kısacası kaderimizi, kriterlerimiz belirleyecek.