Günler aylar yıllar derken son 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi vaatler yenilendi, umutlar yeşertildi, sözler verildi.

“Mayıs'ta Domaniç-Tunçbilek yolunu asfaltlıyoruz. Domaniç oyları bize verirse, İnegöl dağ yoluna da tünel açıyoruz” dediler…

“ Doğal Gaz da tam gaz. Bu yaz başlıyoruz” dediler...

“ Domaniç İlçe Hastanesi Mart'ta açılacaktı Mayıs'ta açıyoruz” dediler.

“ Osmanlıdan kalan tek eserimiz Berçin Gözetleme Kulesi inşaatı başlıyor” dediler…

Kapalı Pazar, Kurban Pazarı, Oto Park, Tefekkür Tepe, Topuk Yayla Mesire Alanı, Koca Yayla Oba Mesire Alanı, İçme Suyu Göletleri, Domaniç'in Ölüm kavşakları… 

Aklımıza gelen tüm bu asırlık vaatler anlaşılan o ki yine yalan oldu !

Bu ülkede, boğazın altına tüp geçit yaptırıldı. Üç kuruşluk tünele üç yüz kuruş ödüyoruz. 

Bu ülkede, köprüler, oto yollar yaptırıldı, Meşhur İHA'lar SİHA'lar yaptırıldı. Hanlar hamamlar, saraylar, lüks araçlar sokakları doldurdu. İslam ülkeleri arasında en yüksek cami rakamlarındaki rekorlarımıza yeni rekorlar ekledik.

 Vekili olan, bakanı olan, illere ilçelere kuş uçmaz kervan geçmez yerlere yollar havalimanları yapıldı. 

Krizler Domaniç'i vurdu.

Ne zaman bir yere dört makine geldiyse üç gün sonra elimizden aldılar. 
Televizyonlarda hükümet ekonomik kriz var diyenleri HAİN ilan ederken, bize Domaniç Yolu ekonomik kriz nedeniyle, Korona nedeniyle, deprem nedeniyle hava şartları nedeniyle sürekli iptal edildiği söylendi. İşler bir başka bahara bırakıldı. 

Domaniç ve Kütahya'da son yerel seçimlerde asırlık siyasi tercihler değişti. 

Umutlar yeniden yeşerdi. Aylardır çoluk çocuğuna iş için verdiği, vermiş gibi yaptığı oyun karşılığını isteyen TEBRİKÇİLER başkanları çalıştırmıyor. 

Yok dedikleri ekonomik kriz meğer varmış ama hain ev sahipleri, kahveciler, lokantacılar, esnaf, toptancı, nakliyeci, faizci, dövizci, gazeteciler çıkarmış. Bedelini Domaniç ve Domaniç gibi korkak pısırık hak aramayan yerlerin insanları ödeyecekmiş. Bu yüzden belediyelerin, özel idarelerin ödenekleri kısıtlandı. Kurumların çay söylemesi, yemek ısmarlaması, yerel gazete okuması yasaklandı. 
Milyar dolarlık açığın kapatılması için Yerel Gazete abonelikleri iptali ile yüzlerce lira tasarruf yapılacakmış. 
Yeni seçilen Belediyeler de bundan sonra hiçbir şey yapamaz hale gelecekmiş. Doğrudur. Ama çalışan krizde de çalışır. Kurtuluş Savaşındaki kadar mı aciziz ?

Peki suçlu sadece seçtiklerimizde mi ? 

Daha geçen hafta Domaniç'in adı tarih sayfalarından siliniyor haberi yaptık. Tepkiler neredeyse sıfır. Eskiden bu tür haberlerde Vali'den Kaymakamdan, Belediye Başkanından ses gelirdi. Ne üst ne alt düzeyde tepki yok. Haksızlık karşısında susmak, yeni haksızlıklara boyun eğeceğimizin göstergesidir. Susun ahali susun ağam rahat uyusun ! Ahan da Mayıs'ta bitti. Torunlarınız sizinle utanacaklardır. Bunu da unutmayın !