Türkiye 31 Mart Yerel seçimlerinde şok üstüne şok yaşadı. 1 Nisan şakası zannedenler oldu, ilahi darbe diyenler oldu, Emeklilerin intikamı diyenler oldu…
Ne olduysa oldu ama çıkan sonuçlar gerçekten çok şaşırtıcı oldu.
Öncelikle bizi en çok sevindiren ve mutlu eden Domaniç seçim süreci oldu. Tüm adaylarımız adam gibi adamdı. 
Centilmenlik, seçim kültürü, seçim ahlakı bizde tavan yaptı. Araya nifak sokmaya çalışanlar oldu. Laf çıkaranlar oldu. Oylarını satanlar adayları birbirine düşürmek için fantastik dedikodular çıkardılar. Çamur attılar.  Ama dedik ya adaylarımız adam gibi adamdı. Ne çamur tuttu ne gerginlik oldu. Muhtar adayından azasına, belediye başkanından, belediye meclis üyesine, il genel meclis üyelerinden, halka tam bir kardeşlik içinde seçim süreci geçirdik. 
Sonuçlar gelmeye başlayınca mevcut belediye başkanı Sahvet Ertürk kazanmak üzere olan adayı arayıp tebrik etmesi belki de sadece Domaniç'te yaşanan güzel bir olay oldu.
Bu sene muhtarlıkta da belediye başkanlığında da aday patlaması yaşadık. Adaylar çok olunca, rekabette arttı. Artan rekabet, ilkel kültürsüz, ahlaksız toplumlarda olduğu gibi kanlı kavgalı değil daha çok promosyonlu, külfetli, yazılı kültür üzerinden ilerledi. 
Yani adaylarımız çok ama gerçekten çok masraf yaptı. Haliyle bu durumda kaybedenler için kolay bir durum değil. Ama ne mutlu biz Domaniçliler ki kaybedilen sadece bir seçim ve seçim masrafları oldu. 
Ne bir arkadaş ne bir dost ne bir kardeş kaybetmedik. Kavga etmedik cahil cahil hareketlerde bulunup kan dökmedik. Çirkefleşmedik ona buna çamur atmadık. 
Şunun şurasında seçimlere 5 yıl kaldı. Gelecek seçimlere lekeli bir anı bırakmadık. Utanacak söz ve davranışta bulunmadık.
Gelelim seçim sonuçlarına; Ak Partinin kalesi Domaniç'te çıkan seçim sonuçları herkesi çok şaşırttı. Kazanan adayı tahmin etmiştik ama aradaki oranın bu kadar olacağı aklımızın ucundan bile geçmedi. Atatürk anıtı önünde yapılan kutlamalarda, sadece CHP'li adayın yandaşları değil çok iyi bildiğimiz Ak Partililer, MHP'liler ve de diğer partililer de vardı. Bu yüzden de seçimin galibi adaylar yaptıkları konuşmalarda, meydanı dolduran kalabalığa, “ Arkadaşlar biz sadece CHP'lilerin oyları ile seçilmedik. İki kişiden birinin oyunu almışız. Bize Domaniçli Ak Partili, MHP'li, İYİ Partili kardeşlerimiz de oy vermiş” dediler. 
İl Genel Meclisinde de Belediye'de de oyların yarısını CHP li adaylar alırken muhtarların çoğu da değişti. 
Belediye Başkan adayları arasında en güçlü aday Engin Uysal'dı. Ancak CHP'nin Domaniç oyları sınırlı olduğu için küskün CHP'liler de gelirse kıl payı seçimi Engin Uysal alır diyorduk. Ama CHP tüm partilerin oylarını silip süpürmüş. Ercan Tekdemir ilçede partiler üstü yardım severliği ile tanınan güçlü bir adaydı. Ancak köylerde CHP oy alamaz kıl payı kazanır diyorduk. Neredeyse CHP'nin ikinci adayı da kazanıyordu. Bu kadar farklı sonuçların şaşkınlığı ile meydanlardan gece evimize döndüğümüzde gördük ki tüm Türkiye'de durum aynıymış CHP li adaylar büyük farkla seçimleri almış. 50 yılın ardından CHP Türkiye'de yeniden birinci parti olmuş... 
Yukarıda da dediğimiz gibi ne olduysa olmuş; kimine göre Emekliler öcünü almış, kimine göre ilahi darbe olmuş.  Bize göre ise Merhum Demirel'in dediği olmuş. 
Hükümete tencere darbesi yapılmış... Hadi bakalım CHP, sınavın başladı !