Bu haftaki yazımı kaleme aldığım an itibari ile Bir Nisan 2024 tarihinin ilk saatleri. 31 Mart seçimlerini bitirdik hayırlısı ile. Büyük Türk milleti kararını sandıkta verdi. Millet kararına saygı duymak öncelikli görevi siyasilerimizin. Dargınlık kızgınlıklar geride kalmalı.

İlçemizde yerel seçim sonuçları ile Cumhuriyet Halk Partisi adayı Engin Uysal Domaniç'in yeni Belediye başkanı oldu. Kendisini tebrik ediyor, başarılar diliyorum. İl Genel Meclisi Üyesi adayları ise Cumhuriyet Halk Partisi adayı Ercan Tekdemir ve Ak Parti adayı Volkan Çelik olarak belirlendi. Kendilerini tebrik ediyor ve başarılar diliyorum.

Önceki dönem Belediye başkanı Sahvet Ertürk başta olmak üzere, il Genel Meclisi Üyeleri Hüsamettin Doğan ve Mehmet Arif Varol'a da Domaniç'e yaptıkları hizmetler için teşekkür ediyorum. İleriki yaşantılarında sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Kim kazanırsa kazansın kazanan Domaniç olsun inşallah temennisinde bulunmak istiyorum.

Her seçimde olduğu gibi bu seçimlerin sonuçları hakkında da pek çok farklı değerlendirme yapılabilir. Seçimlerin sonuçları herkes için farklı anlamlar taşıyabilir ama sonuçları kabul etmek gerekiyor. Demokrasinin gereği bu.

Her zaman seçim sonuçları yeni bir durum oluşturur. Geçmişi bırakıp “seçim sonuçlarının oluşturduğu yeni politik durumu merkeze alarak” geleceğe bakmak gerekiyor. Yani anlayacağınız önümüzdeki maçlara bakmak lazım.

Güzel bir teselli cümlesi olsa da “önemli olan yarışmaktı” sözü centilmenlik örneğidir. Bir yarışta birileri kazanır birileri kaybeder. Nasip işi yani. Hayatın gerçeği bu. Bugün birilerine bayram, yarın başkalarına bayram. Her zaman kazanamaz, her zaman kaybetmezsiniz. Yukarıdakilerle aşağıdakilerin sürekli yer değiştirdiği bir süreçtir hayat. Hayat herkes için inişli çıkışlıdır. İnerken de çıkarken de sakin olmak lazım. Bilemezsiniz kazandığınızda aslında kaybetmiş, kaybettiğinizde aslında kazanmış olabilirsiniz. Sonucu belirleyenler biz değiliz! Yüce Domaniç halkıdır. Her zaman kazanamaz her zaman kaybetmezsiniz.

Yerel seçim sonuçlarının verdiği önemli mesaj şu olmuştur: ‘Halkımız ekonomik anlamdaki sıkıntılarını yerele indirgemiş ve iktidara tüm Türkiye'de ders vermek yolunu seçmiştir’. Her kim olursa olsun, bizler demokrasiden umut kesmeyelim. Bir gün sana, bir gün başkasına. Demokrasi bilincini geleceğimizin teminatı çocuklarımıza gençlerimize verelim. Elhasıl kelam, önümüzdeki maçlara bakalım. Uzun lafın kısası, seçim sonuçları ülkemize ve İlçemize hayırlı olsun.

Konu yerel seçimler olmuşken, ilçemiz Domaniç Cumhuriyet döneminde nahiye olarak Söğüt’e, İnegöl’e, 1932’de Tavşanlı’ya bağlı kalmıştır. 1 Nisan 1960 yılında da müstakil ilçe olmuştur. İlk  Belediye Başkanımız Yahya Yiğit'tir. 1 Nisan 1960 tarihinde atama ile 57 gün süreyle kurucu Domaniç Belediye Başkanı olan Yahya Yiğit, 5 Kasım 1963 tarihinde demokratik seçimler sonunda, seçimi tekrardan kazanarak Domaniç’in ilk Belediye Başkanı Olmuştur.

Başta İlk Belediye Başkanımız Merhum Yahya Yiğit Olmak Üzere Ahirete Göçmüş Domaniç’in Değerli Başkanlarını Minnet ve Şükranla Yad Ediyorum. Domaniç İlçemizin Belediye Oluşunun 64 yılı kutlu olsun.

Bu arada bu köşemde yazdığım sürece, her zaman olduğu gibi bizler Domaniç’in gören gözü, duyan kulağı ve söyleyen dili olmayı da ihmal etmeyeceğiz. Kalın sağlıcakla