Belkide bu başlığı gören okuyucularım, niye ve neden Bismillah dedi Abdullah sorusunu soracaklar. Ve yazımın sonunda hep birlikte bismillah diyeceğiz o kesin.

Malumunuz geçen hafta 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı, "işçiden başka herkes" tüm Türkiye'de olduğu gibi dünyada. Emeğin, alın terinin hakkıyla ödendiği daha adil ve iş güvenliğinin daha fazla olduğu, iş kazalarının azaldığı çalışma ortamlarına eriştiğimiz nice 1 Mayıslara diyerek, Domaniç’ten İnegöl’e her gün ekmeği için gidip gelen işçi kardeşlerim başta olmak üzere tüm işçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum.

Güzel işlere besmele çekerek başlamak ve sonunda elhamdülillah diyebilmek ne de güzel bir mutluluk. 12 sene önce tarih, kültür, örf ve adet diyen birkaç güzel insanın kurduğu SASADER ile başlayan kutlu bir yürüyüşün devam eden coşkusuna şahitlik ettik hep birlikte bu hafta.

Malumunuz geçtiğimiz hafta Hıdırellez’i kutladık. Evet kutladık hemde doya doya kutladık. Çukurca beldemizde her sene olduğu gibi görkemli, bir o kadar da masumane bir kutlamaya şahitlik ettik. Masumane diyorum çünkü bu sene de Çukurca Beldesindeki etkinlik, geçen seneki gibi çocuklarımızın yüzünde mutluluk ve sevinç bıraktı. Yağmur ve soğuk havaya aldırmadan çocuklar gibi şendi Çukurca bu hafta sonu. Çocuklarımızın mutluluğu biz büyükleri daha fazla mutlu etti emin olun. Mehteran ve at gösterileri daha bir anlam kattı etkinliklere. Emek verenlere minnettarım. Çok teşekkür ediyorum.

Çukurca Beldesi Belediye başkanı Emin Taşkın çocuklarımıza doyasıya eğlenebileceği oyun alanları ve biz büyükler için ise Mehteran ve Atlı gösteriler ile geçmiş ile geleceğimiz olan çocuklarımızı buluşturmasını başardı tekrardan bu programda. Her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş harika bir etkinlik oldu 12. Selim Dede Hıdırellez etkinliği. Teşekkürler sayın Emin başkanım ve Çukurca Beldesinin duyarlı halkı.

Bu arada tekrardan ve sil baştan başlayacağız yine Domaniç’liler olarak. Domaniç Kaymakamı Muhammed Furkan Okumuş, 21 ay görev yaptığı Domaniç’e veda etti ve yerine deprem bölgelerinde koordinatör kaymakam olarak görev yapan 111. dönem kaymakam adaylarından Halil Affan Erdoğan atandı. Erdoğan'ın önümüzdeki günlerde göreve başlaması bekleniyor.

Yeni bir kaymakam ve Domaniç için yeni bir tanışma ve tanıma evresi derken kaybedilecek aylarımız ve yıllarımız var. Bu anlamda yeni seçilmiş bir Belediye başkanımız, il Genel Meclisi üyelerimiz, muhtarlarımız ile birlikte tekrardan besmele çekeceğiz önümüzdeki yıllar adına Domaniç için. İşte yazımın başlığı bunun için yeniden bismillah. İnşallah bu sefer çekilen besmelenin sonunda Çukurca beldemiz misali Elhamdülillah demek nasip olur Domaniçli insanımıza. Kalın sağlıcakla.