Öyle güzel bir haftaki benim için Kozluca köyündeki orman yangınıda olmasaydı keşke. Şükür ki, erken müdahale ile Tez elden kontrol altına alındı. Lütfen ama lütfen duyarlı olalım. Cennetten bir köşe olan ilçemiz ve ülkeniz için. Ormanlarımızın öncelikle bizim, yaban hayatı ve ekolojik denge için önemini bir an olsun aklımızdan çıkarmayalım. Rabbim beterinden korusun.

Adına devlet töreni yapılan tek kadın ve Domaniç’in en önemli tarihi şahsiyetlerinden olan Hayme Ana’yı Anma ve Göç Şenlikleri muhteşem etkinlikler ile gerçekleşti.

Evet muhteşemdi. Tribünden izlemek nasip oldu bu sene. Saha içi atmosferden yanı sıra ilk defa bu sene bir ziyaretçi olarak şenlikleri izleme fırsatı bulup, ziyaretçiler ile değerlendirme fırsatı buldum. Malum tören alanına ziyaretçi alımı noktası bayağı bir zordu.

Bu seneki şenliklere katılımın az olma ihtimalini, ben yanılırım inşallah deyip tanıtım konusunda geç kalındığını yazmıştım geçen hafta. Şükür ki ben yanıldım. Bu sene törenlere ilgi yoğundu. Dört dörtlük olan organizasyonun mimarı şüphesiz Domaniç Kaymakamı Muhammet Furkan Okumuş'tur. Tören hazırlıklarının her aşamasında bilfiil kendisi vardı. Sürekli hareket halindeydi. Makamında oturmadı. Sahadaydı. Bu özverili çalışmaların semerelerini almaya başladık. Ve aldık da. Törenlere ilgi arttı, organizasyon dört dörtlük oldu.

Törenlerde görevli olan emeğini yüreğini ortaya koyan herkes teşekkürü hak ediyor. Başta kaymakamımız Muhammet Furkan Okumuş olmak üzere Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk’e, Domaniç Özel idare müdürlüğü adına Ramazan Çelikten'e, Domaniç’teki kurum amir ve memurlarına, Domaniç’in sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ederim. Domaniç’e hizmet adına elini taşın altına koyan herkese teşekkür ederim.

Senelerce şenliklerde olmasını istediklerimi yazdığım gibi oldu neredeyse bu sene. Bu yıl ki şölenlerde, Kaymakamlığımız bütün Yörük ve Türkmenlere ulaşmaya çalışmış gerçekten. Bir gün önceden çadırları kurulmuş. Protokol öncesi ziyaretçilerin güzel vakit geçirmeleri adına halk konseri ve sivil toplum kuruluşlarının forklör gösterileri ince düşünülmüş. Harikaydı. Bana göre her şey güzeldi. Ve yakıştı Domaniç'ime

Elbette o kadar kusur kadı kızında da bulunur diyerek ufak tefek aksaklıkları bir kenara bırakıyorum. Özellikle hangi siyasi partiden olursa olsun Domaniç Belediye başkanına konuşma verilmemesinin eksikliğini hala yaşıyor ve tez elden bu sorunun çözümü noktasında gayret ve çaba bekliyoruz. Bazı vatandaşların da bir talebini dile getirmek istiyorum. Malumunuz törenlere gelen insanların çoğu dini duyarlılığı olan  insanlar. Bu vatandaşlar tören alanının yakınında namaz kılabilecekleri mescit talep ediyorlar. Çünkü cami çok uzak. Yaşlı insanlar gidemiyorlar. Ben talepleri iletiyorum o kadar.

Her seneki sorunumuz abartılı güvenlik önlemleri. Ziyaretçilerin tören alanında bulunan çadırlara ziyareti sağlanmalı diye düşünüyorum. Yukarıda da belirttiğim gibi o kadar kusur kadı kızında da bulunur cümlesini tekrar kurup, bu yıl Hayme Ana’yı Anma ve Göç Şenliklerine ilgi gerçekten fazlaydı. Evladı bu sene ecdada koşarak geldi ve huzurda duaya durdu. 742 nci kez maşallah.

İl müftümüzün’de duasında belirttiği gibi, "Kuruluşun anası Hayme Ana ve Kurtuluşun anası Zübeyde Hanım'lara rahmet ve minnetle. Kalın sağlıcakla.