Malumunuz ülkemizde her gün değişen gündem bizlerin hızına yetişemeyeceğimiz bir hızla değişmekte. 6 Şubat'ta yaşadığımız depremin üzüntüsü ve depremin yaralarını içimizde en derininden yaşarken siyasetin nabzı da bir hayli hızlı atıyor. Ankara bizlere baya bi uzak. Biz buradan ne yazsak boş aslında. Onun için doğduğunuz, baba ocağımız ilçemiz Domaniç önceliğimiz olmalı.

6 Mart 2023 günü Ramazan ayının müjdecisi olarak kabul edilen Berat Kandili idrak ettik. İdrak ettiğimiz, Berat kandili Türk ve İslam alemine hayırlar getirmesin inşallah.

6 Şubat sonrası, deprem bölgesine maddi ve manevi olarak yardımlaşma yarışan ilçemizde güzel olan gelişmeler yaşanmakta.

Öncelikle belirtmek istediğim bir konu var ki; Çukurca Beldesi Belediyesinin boş arazileri tohumla buluşturup, tarıma kazandırması başta beldemize, ilçemize ve ülke ekonomisine katkısı, Çukurca Belde Belediyesin güzel olan bir çalışması. Bu tür çalışmaların devamlılığı sağlanmalı diye düşünüyorum. Çukurca Belde Belediyesi, Belediye başkanı sayın Emin Taşkın başkanıma bu çalışmalı için tebrik ediyorum.

Her ne kadar ülke gündemine ve depreme odaklansak ta, hayat bir şekilde devam etmekte. İlçemizde de yenilikler gözümüze çarpmıyor değil. Domaniç Belediyesinin ilçe merkezine klimalı olarak kazandırdığı duraklar, belediyemizin yerinde bir çalışması olmuş. Her gün İnegöl'e gelip giden bir işçi olarak teşekkür ediyorum. Fakat özellikle Halk Eğitim müdürlüğünün önündeki durağın biraz daha büyük olması gerekliydi düşüncesine hakimim. Edatının standart ölçüleri belki bu şekilde olmasını gerektiriyor ise de, işçi yoğunluğunun en yoğun olduğu bölge olarak ikinci bir durak daha konulabilirdi belkide.

Diğer taraftan Domaniç Belediyesinin, Belediye bünyesinde çiftçilerimize gübre satışı yapması güzel olan gelişmelerden bir tanesi. Domaniç Belediyesinin zamanla oluşturacağı rekabet, Domaniçli çiftçimizin kazanımına vesile olsun inşallah.

Domaniç tarihi, kültürü ile özellikle 11 nci ve 12 nci yüzyıllara damgasını vurmuş bir ilçedir. Özellikle bir gelişme var ki, beni özellikle heyecanlandırıp mutlu olmama vesile olmuştur. Geçtiğimiz hafta mütevazi bir şekilde ziyaretçilere açılan "DOMANİÇ'Lİ HABİBE ANITI". Domaniç; başta Hayme Ana gibi, Arife Bacı , Ebe Ana, Ebe Hatun, Gül Ana, Sarıkız, Molla kadın gibi  ve ismini bilemediğimiz nice kahraman anneler, yakın dönemde ise Çılgın Türk Kadını Habibe ve Aza Emine gibi vatanperver kadınlar yetiştirmiştir. Domaniç bu kahraman kadınlarımız ile Türk tarihine damgasını vurmuş bir ilçedir.

Bu sebepledir ki; Yıllarca köşemde yazıp, dillendirdiğim bu şahsiyetlerden biri olan ve geçtiğimiz hafta Domaniç'li Habibe anıtının ziyaretçilere açılması, benim olduğu kadar, Domaniç tarihi ve kültürü anlamında büyük önem taşımaktadır.

Bu anıtın ziyaretçilere açılması konusunda fikir beyan edenler başta olmak üzere, Domaniç Belediye Başkanı Sayın Sahvet Ertürk bey'e ve bir fiil anıtın hazırlanmasında el emeği bulunan Domaniç Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Yiğit ağabeyime çok teşekkür ediyorum.

Bu vesile ile başta ilçemiz Domaniç’in Kadınları olmak üzere tüm dünya kadınlarının 8 Mart Mart dünya kadınlar gününü kutluyorum.

Bizler Domaniç’te yaşayanlar olarak, hangi kurum ve kuruluş olursa olsun, hangi siyasal düşünceye sahip olursak olalım, yaşanabilir ve yaşayabileceğiniz bir Domaniç'in inşaatına bir tuğla koyabilirsek ne mutlu bize. Bu ilçede biz yaşıyoruz. Ankara bize 220 km uzakta. Siyaset onların, Domaniçlilik hukukumuzu koruyarak ilçemiz bizim olsun.
Daha güzel günler için kalın sağlıcakla.