Kuran Ayetlerinin inmeye başladığı Ramazan ayı için art arda birkaç ayet gelir. Bu ayetler Bakara Suresinde bulunan oruç ayetleridir ve şunlardır; Bakara Suresi 183-184. Ey iman edenler ! Sizden öncekilerin üzerine yazıldığı gibi sakınasınız diye sizin üzerinize de sayılı günlerde oruç yazıldı. İçinizden hasta veya yolcu olan, başka günlerde sayısınca tutar. Orucu tutmakta zorlananlar için bir yoksulun (günlük) yiyeceği kadar fidye yeterlidir. Bir iyiliği mecbur olmadan yapan için bu (yaptığı) iyidir. Ama orucu tutmanız -bilirseniz- sizin için daha hayırlıdır.

Bu diyanetin meali ve Oruç Yazıldı diyor bir başka DİYANET mealinde ise Farz Kılındı diyor.
Neden bizde tüm mealler toplatılıp tüm uzmanların ortak kararı ile bir meal yazılmaz bilmiyoruz. Ancak günümüzde insanlar Allah ile aldatılmamak için Kuran'ı anlamaya çalışıyor. Bu çelişkili meallerle de çelişkiye düşüyor ki bu da dine ciddi zarar veriyor.

Sayılı günler ifadesi ise bir başka tartışma konusu !  “Sizden öncekilerin üzerine farz kılındığı gibi size de farz kılındı” 

Bizden öncekiler kim? Malum, Yahudiler ve Hristiyanlar… Onlar ne kadar tutuyormuş ki aynısı bize de farz kılınmış ? Araştırıyoruz. 3 ila 10 gün tutuyorlarmış !!! Baştan bizde de bu rakam geçerliyken sonradan neden 30 gün olmuş ???

Her kavmin oruç algısı, iftar ve sahur saati, bayram günü farklı. Küçük küçük çelişkiler yüzünden büyük büyük ayrışmalara girmişiz. Neden bir el çıkıp da bu çelişkileri gidermek için mücadele etmez. 

Çünkü tarikatlar kızıyor, cemaatler kızıyor, onların ağa babaları kızıyor, ipleri elinde tutanlar ne demişlerdi; “ Böl Parçala Yönet” onlar kızıyor…

İşin içinde rant var. Post var. Hal böyle olunca en kutsalımız dinimiz de maalesef dincilerin rant aracı olmuş.

EN'AM 159; Dinlerini parça parça edip guruplara ayrılanlar var ya, senin onlarla hiçbir ilişkin yoktur. Onların işi ancak Allah'a kalmıştır. Sonra Allah onlara yaptıklarını bildirecektir. Kuran da bu ve benzeri onlarca ayet varken Allah ile aldatamayanların yeni taktiği nedir bakın. Peygamber ile hadis ile bölüp parçalamaya çalışıyorlar. 

Sözde gelecekten haber veren bir hadis ! “ Benim ümmetim 73 fırkaya ayrılacak, biri hariç diğerleri cehenneme gidecek” derken bir başka hadis ! “73 fırkaya ayrılacak hangisinin yanında yer alırsanız doğru yolu bulursunuz” diyor.  
Ali İmran 103 de Allah'ın ipine sımsıkı sarılın Kurandan ayrılmayın diyen Allah'ın ayeti ne olacak ? Diğer taraftan Allah, onlarca ayetinde, Resulüm sana gaybı sorarlar deki gaybın anahtarı Rabbimdedir. Demiyor mu ? Yani Hz. Peygamber Allah bölünmeyin derken bölüneceksiniz der mi ? Allah, geleceği ancak ben bilirim derken, Peygamberi bende bilirim gelecekte bölünecekler der mi ?

Gelelim bugüne. 10 Mart'ta başlayan Ramazan orucu 10 Nisan da bitiyor. Bayram geliyor bayram. Dargınlık yok küslük yok ayrışma yok. 

Madem Müslümansanız hadi görelim. 31 Mart yerel seçimlerinde birbiriniz ile küsmeyin !
Küsenler küstüklerinden özür dileyip barışsın.  Bayramı bayram gibi kutlayalım !

Ne dersiniz ? Allah'ın dediği mi olsun, bağlı olduğunu iddia ettiğiniz şeytanın dediğimi ?