Ülkem yangın yeri. AFAD verilerine göre Kahramanmaraş merkezli 7,4 büyüklüğünde bir  deprem meydana geldi 6 Şubat 2023 tarihinde ülkemde. Hatay, Adana, Osmaniye, Diyarbakır, Malatya ve Şanlıurfa başta olmak üzere çevre illerde yoğun hissedildi deprem. Etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. En az kayıp ve hasarla atlatmak en büyük dileğimiz. Rabbim, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yaralı vatandaşlarınıza acil şifalar versin. Devletimize ve milletimizine yardım etsin inşallah.

Bir nefes sonrasını bilemediğimiz bu dünyada yaşadığımız bu ilçe her birimizin...

31 köyü, Hasantepe, Hisar, Cumhuriyet ve Karşıyaka mahalleleri ile biraz daha geniş kapsamda düşünecek olursak, Çukurca beldesi ve mahallelerinde yaşayanlar olarak hepimizin ilçesi cennetten bir ilçe olan Domaniç. Yazı, Kışı, Baharı ile beraber yaşadığımız ilçemizin kıymetini bilmek gerek.

Her mevsimi başka bir güzel olan ilçemizi, "Yaşamak mı?  Özlemek mi ? Derseniz. Yaşamayı tercih eden taraf olurum. Domaniç’linin inanmışlıkları ile çözemeyeceği hiç bir meselenin kalmayacağını düşünüyorum. Geçen hafta ki yazımda da belirttiğim gibi. Yeter ki, elin eline değil el ele verelim. İnanıldıktan sonra sorunların teker teker çözüldüğünü görmek Domaniç'te yaşamayı daha bir güzel kılıyor. İnanç şart.

Yıllardır bu köşemde yazıyorum. Dağ yolunun bitmeyen çilesi. Bazen yazımın başlığı "kar çilesi" olarak sizlerle buluştu. Ama geldiğimiz noktada ise neredeyse koca dağ yolu kışın çile olmaktan çıktı. Biz Domaniçliler çocuklarımıza güneş ne kadar güzelse, kar da o kadar önemlidir. Sıcak hava ne kadar gerekliyse soğuk da o kadar gereklidir diyebiliyoruz diyebilmeliyiz de.

Ağır tonajlı kamyonların ve kar lastiği olmayan araçların, kar yağışının olduğu zamanlarda, dağ yolunu kullanmasının kısıtlanması ve en büyük pay muhakkak ki onların, Kocadağ’da bulunan karayolları ekiplerimizin tamamlanan araç ve gereçleri, karayolları personelinin özverili çalışması dağ yolunu çile olmaktan çıkardı hayatımızdan. Bu arada bu yazıda karayolları personeline teşekkür etmezsek olmaz tabikide. Her gün ekmeğimiz için İnegöl'e gidip gelen bir işçi olarak karayolları ekiplerimize minnettarlığımı belirtiyor, teşekkür ediyorum.

İktidarı ve muhalefetiyle bir olupta tırmanma şeridi konusunda da inançlı ve özverili bir çalışma yapılırsa eğer, hepten bu problem Domaniç’linin hayatından çıkacak inancını taşımaktayım. O günler geldiğinde Domaniç'i özlemek tercihinde bulunan bir çok kişinin Domaniç'i yaşamak isteyeceklerinden eminim.

Sadece dağ yolundaki kış şartları da değil aslında Domaniç’linin ortak sorunu. Kar berekettir. Yaz ayı için gereklidir tabikide. Mustafa Yiğit ağabeyin geçen haftaki yazısında da belirttiği gibi Domaniç insanının karın yağması ile sevinmeleri kadar bu mevsim için yakacak tedariki içinde kaygı duymaları malumunuz. Kömür fiyatlarındaki dengesiz yüksek fiyatlar ve ilçemizde olmayan doğal gaz sorunu. Domaniç ısınma sorunu yüzünden kendi evinde kiracı olarak oturmakta.

Muhakkak bu böyle gitmeyecek.

Gitmemesi de gerek zaten.

Ne zamana kadar mı gitmeyecek ?

Domaniç’in temelde yatan sorunu olan, iktidarıyla muhalefetiyle ortak çalışmaları, hedefleri olması ve her alanda birbiriyle rekabet içinde olmamaları sağlandığında. ''Birlikten dirlik (kuvvet) doğar'' atasözü iktidarı ve muhalefeti ile hayata geçirildiğinde. Bir başka atasözündeki gibi ''bir elin nesi var iki elin sesi var'' diyerek ortak payda Domaniç için kafa yorulduğunda, her şey yoluna girecek. Bunun içinde yapılması gereken küçük oluşumlarla iktidar ve muhalefetin diyalog içine girerek her bir tarafın dinamiklerinden, fikirlerinden faydalanılmasıdır. Çok mu zor biz Domaniçliler için bu. Asla zor değil.

Bir ve beraber olarak biz Domaniçliler, tıpkı kışın koca dağ yolunu hayatımızdan çile olmaktan çıkardığımız gibi ilçemizin üzerindeki ölü toprağını da birlik ve beraberlik içerisinde, Domaniç için güzel günler düşleyenler olarak kaldırabiliriz.

Kalın sağlıcakla