Halkımız seçimini yaptı, milli irade tecelli etti ve son sözü millet söyledi. Milletin iradesinin üstünde bir irade yok. Milletin kararının üstünde söylenecek bir söz de yok. Demokraside gerçek; milletin gösterdiği istikamettir. Sandıktan çıkana saygı duymak gerekir. Kesin olmayan sonuçlar ile Milli irade sonucu Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kaldı. Ülkemiz için hayırlı olur inşallah.

Domaniç’imizin  huzura ve istikrara ihtiyacı var. Zaten halkımız da sandıkta ortaya koyduğu irade ile buna işaret etmiştir. Göründüğü üzere Domaniç insanı başta olmak üzere tüm ülkede sağ duyu hakimdi bu seçimlerde. Seçim sonuçları üzerine elbette yorumlar, açıklamalar, tartışmalar devam edecektir. İkinci tura kadar biraz daha gündemimizden çıkmayacak siyaset. Seçimler gelir geçer, esas olan birlik ve beraberliğimizdir.

Şimdi birlik olma zamanı. En azından Milletvekili seçimi bitti. Kütahya 2018 seçimlerinde olduğu gibi 3 AKP, 1 CHP ve 1 MHP li vekili Gazi Meclise gönderdi. Hayatımızın gerçek gündemi olan geçim derdi devam ediyor. Şimdi geçim zamanı. Birbirimizle geçimimize, önümüze, işimize bakmalıyız. Sandıktan çıkan sonuçlardan sonra kimsenin afra tafra yapmaya hakkı yok. Seçim meydanlarında yaşanan tüm gerginliklerin ve karşılıklı sertliğin yerini birlik ve beraberliğin alması gerekiyor. Kimsenin küsmeye, darılmaya, kırılmaya ve kaytarmaya hakkı yok. Artık normal hayatımıza dönmeliyiz, seçim döneminde kırdığımız insanların gönlünü almalıyız. Yeni ve temiz bir başlangıç yapmak zorundayız. Şimdi,  geçmişe sünger çekme ve beyaz bir sayfa açma zamanıdır. Kim kime ne söylediyse hepsini bir tarafa bırakmak ve memleketin selameti için el ele tutuşarak safları sıklaştırmak durumundadır.

Domaniçliler olarak hiç kaybedecek zamanımız yok, köşe başlarında birbirimize yan gözlerle bakarak Domaniç'te barışı ve kardeşliği tesis edemeyiz. Kutuplaşmayı derinleştirecek söylem ve eylemleri bir tarafa bırakarak, Domaniç'in geleceği için birlikte yaşama irademizi ortaya koymak zorundayız. Çünkü ortak paydamız Domaniç. Hangi düşüncede fikirde görüşte olursak olalım, nasıl bir  yaşam tarzımız olursa olsun ortak paydamız Domaniç. Hepimiz Domaniç gemisindeyiz. Birlik ve beraberlik içinde Domaniçimizi hak ettiği noktalara taşımalıyız. Daha yaşanabilir bir Domaniç inşa etmeliyiz. Siyasi parti kimliklerini bir kenara bırakarak Domaniç’imizin çıkarları doğrultusunda işbirliği yapmamız gerekiyor. Bize düşen bundan sonra  menfaatleri doğrultusunda iktidarıyla, muhalefetiyle, Sivil Toplum Kuruluşlarımızla birlik ve beraberlik içerisinde kol kola vererek çalışmaktır. Ortak akılda buluşup proje üretip, bu projeleri hizmete dönüştürmektir.

Şimdi omuz omuza verme zamanıdır. Şimdi birlik zamanıdır. Diyalog imkanlarını zorlama zamanıdır. Yeni Domaniç'in inşasında birlikte yürüme zamanıdır. Devlet ekilen bu topraklarda, hoşgörü kültürü hakim olmalı. Bir olmayı, diri olmayı ve diri kalmayı onların felsefesinden hareket ederek  bu günlere getirdik. Ortak acılarımızda kenetlendik, sızı azalttık, sevincimizde güldük mutluluğu paylaştık. Yılmadık, dik durduk… Biz birlikte bütünüz. Asla bölünmeyiz. Bu vatan için kanımızı dökeriz. Komşumuz açken, biz tok uyuyamayız… Peygamber Efendimiz'in  “Bir mümin diğer mümin kardeşi için birbirine kenetlenen tuğlalar gibidir, birbirinden kuvvet alır" Hadis-i şerifine muhatabız.

İnsani görevimiz ve gayemiz insanların birlik ve beraberlik duygularını artırmaktır. Cenab-ı Allah birlik ve beraberliği emrediyor. Bütün çalışmalarımız, Domaniç halkının toplayıcı, ıslah edici ve birleştirici ruhuna uygun olmalıdır. Vatansever insan,  akıllı ve şuurlu hareket eden insan demektir. Kardeşçe yaşamayı bilmeyen toplumlarda huzur ve güven kalmaz. Kardeşçe yaşanılan bir dünyada huzur ve güven içinde kalmanızı diler, hepinizi Allah'a emanet ederim. Sağlıcakla kalın.